Η Nintendo μυνύει τους δημιουργούς του Yuzu

Η Nintendo of America υπέβαλε μύνηση εναντίον του δημιουργού του εξομοιωτή του Nintendo Switch, Yuzu, λέγοντας ότι “παρακάμπτει παράνομα τα τεχνολογικά μέτρα” που αποτρέπουν τα παιχνίδια του Switch από το να παίζονται σε άλλα hardware.

To Yuzu υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια με παιχνίδια όπως τα Pokemon Scarlet και The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom να παίζονται σε υπολογιστές με πολλή καλύτερη απόδοση. Μία ημέρα μετά την κυκλοφορία του Tears of the Kingdom για το Switch, οι προγραμματιστές του Yuzu δήλωσαν ότι το έχουν καταφέρει να τρέχει σε “πλήρη ταχύτητα σε hardware”, χωρίς “καμία απολύτως παράνομη επέμβαση”.

Ωστόσο, όπως γράφει η μύνηση:

Αντίγραφα παραβίασης του παιχνιδιού που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο μπορούσαν να παιχτούν στο Yuzu και αυτά τα αντίγραφα λήφθηκαν με επιτυχία από πειρατικούς ιστότοπους πάνω από ένα εκατομμύριο φορές πριν από τη δημοσίευση του παιχνιδιού και να διατεθούν για νόμιμη αγορά από τη Nintendo. Πολλοί από τους πειρατικούς ιστότοπους σημείωσαν συγκεκριμένα τη δυνατότητα αναπαραγωγής του αρχείου παιχνιδιού στο Yuzu.

Όπως καταλαβαίνετε, η Nintendo ήταν σαφώς λιγότερο ενθουσιασμένη με το γεγονός ότι τα παιχνίδια της τρέχουν αλλού εκτός του Switch. Η αγωγή περιγράφει τους εξομοιωτές ως “ένα λογισμικό που επιτρέπει στους χρήστες να παίξουν παράνομα αντιγραμμένα βιντεοπαιχνίδια που κυκλοφόρησαν μόνο για μια συγκεκριμένη κονσόλα σε ένα γενικότερο σύνολο hardware”, και αναφέρει το Tears of the Kingdom, το οποίο διέρρευσε πριν από την κυκλοφορία του, ως ένα συγκεκριμένο παράδειγμα.

Με άλλα λόγια, η Nintendo συνεχίζει να μυνύει όσους τολμούν να πειράξουν ή να μοιραστούν κάτι από τις IP ή τις κονσόλες τους.