Τέλος στο Yuzu μετά από δικαστική νίκη της Nintendo

Την προηγούμενη εβδομάδα η Nintendo κατέθεσε μήνυση εναντίον της ομάδας του εξομοιωτή του Switch, Yuzu, κατηγορώντας την για μαζική πειρατεία του The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom του 2023 και δηλώνοντας ότι “δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος χρήσης του Yuzu για να παιχτούν παιχνίδια του Nintendo Switch.”

Σήμερα η Yuzu και η Nintendo κατέθεσαν μια κοινή κίνηση για επίλυση της διαμάχης, με τους developers του Yuzu να συμφωνούν να καταβάλουν στη Nintendo “χρηματική αποζημίωση ύψους 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων.”

Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας, η ανάπτυξη του Yuzu θα σταματήσει όπως η διάθεσή του. Αυτή είναι μια δραματική στροφή για μια υπόθεση που δεν φάνηκε ότι θα πάει υπέρ της Nintendo εξ’ολοκλήρου. Αυτό διότι υπάρχει η πιθανότητα ένας δικαστής να κρίνει πως ο εξομοιωτής δεν έχει ως σκοπό την πειρατεία ή την ελάττωση πωλήσεων για ένα βιντεοπαιχνίδι αλλά πως λειτουργεί απλά ως ένα μέσο για να παίξουμε.

Μια απόφαση σαν αυτή θα ήταν μια τεράστια νίκη για τη νομιμότητα της εξομοίωσης σύγχρονων συστημάτων, ενώ μια απόφαση που θα πήγαινε υπέρ της Nintendo θα απειλούσε πολλούς άλλους εξομοιωτές. Η χρηματική αποζημίωση 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων θα μπορούσε να έχει μεγάλο κόστος για τους developers του Yuzu – και ακόμα και μια νίκη θα μπορούσε να οδηγήσει σε χρόνια νομικά έξοδα καθώς η υπόθεση θα προχωρούσε στη δίκη και στη διαδικασία έφεσης.

Έτσι, η ομάδα της Yuzu πρέπει να σταματήσει την ανάπτυξη του Emulator και να κλείσει όλες τις σελίδες που σχετίζονται με αυτό. Προς το παρόν, μένει να δούμε αν ίδια κίνηση πραγματοποιηθεί και προς τους δημιουργούς του Ryujinx.