Η Microsoft ετοιμάζει να μπλοκάρει δημοφιλείς εφαρμογές στα Windows 11 24H2

Η Microsoft ετοιμάζεται για την κυκλοφορία της επόμενης μεγάλης αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματός της, των Windows 11 24H2. Μέσα από τη δοκιμαστική έκδοση που προσφέρει στα μέλη του προγράμματος Windows Insider, αποκαλύφθηκε ότι η εταιρία έχει ξεκινήσει να μπλοκάρει ορισμένες δημοφιλείς εφαρμογές.

Συγκεκριμένα, η νεότερη έκδοση των Windows 11 24H2 αποτρέπει τη λειτουργία των StartAllBack και ExplorerPatcher, δύο εργαλείων που χρησιμοποιούνταν ευρέως για να προσαρμόσουν την εμφάνιση του λειτουργικού συστήματος στις προτιμήσεις των χρηστών. Αν και το μπλοκάρισμα αυτών των εφαρμογών μπορεί να παρακαμφθεί, η Microsoft προειδοποιεί ότι η χρήση third-party λογισμικού για επιπλέον παραμετροποιήσεις μπορεί να οδηγήσει σε μπλοκάρισμα των ενημερώσεων στο μέλλον.

Παρά την ενδεχόμενη αντίθετη αντίδραση από μέρους των χρηστών στα social media, η απόφαση της Microsoft μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα ασφάλειας και απόδοσης που παρουσιάζονταν με αυτές τις εφαρμογές στη νεότερη έκδοση των Windows. Ωστόσο, η στάση αυτή προκαλεί συζητήσεις για το εάν είναι υπερβολική ή δικαιολογημένη.