Έκλεισε η Piranha Bytes, ανοίγει η Pithead Studio

Η γερμανική εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών Piranha Bytes, γνωστή για τις σειρές Gothic, Risen και ELEX, έκλεισε μετά από τις αποτυχημένες προσπάθειες πώλησης από τον ιδιοκτήτη της, Embracer Group.

Η Embracer, σε μια σειρά από οικονομικές περικοπές, είχε αναγκαστεί να κλείσει πολλά στούντιο και να απολύσει πάνω από 4500 άτομα. Οι πρώτες αναφορές για απώλειες θέσεων εργασίας στην Piranha Bytes εμφανίστηκαν στα τέλη του προηγούμενου έτους και η εταιρεία είχε αναγνωρίσει την “δύσκολη κατάσταση” νωρίτερα φέτος. Τελικά, το στούντιο έκλεισε επίσημα στα τέλη Ιουνίου, με τους ηγέτες του να ιδρύουν ένα νέο ανεξάρτητο στούντιο.

Το νέο ανεξάρτητο στούντιο, Pithead Studio, ιδρύθηκε από τους Björn Pankratz και Jennifer Pankratz της πρώην Piranha Bytes και θα συνεχίσει να εστιάζει σε παιχνίδια ρόλων. Το Pithead Studio ανακοίνωσε την ύπαρξή του μέσω μιας ανάρτησης στο X και δημοσίευσε ένα νέο βίντεο στο YouTube όπου εξηγούν τα επόμενα βήματά τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δημοσιεύσουν για το τι συνέβη στις τελευταίες εβδομάδες και μήνες της Piranha Bytes σε μελλοντικά βίντεο (κάθε Δευτέρα). Την ίδια στιγμή, η Embracer ανακοίνωσε τον Απρίλιο το σχέδιο να χωριστεί σε τρεις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των “Middle-earth Enterprises and Friends”.