Η Atari επαναφέρει την Infogrames ως εκδότρια εταιρεία

H Atari ανακοίνωσε επίσημα την επαναφορά μιας μεγάλης εκδοτικής φίρμας του παρελθόντος που σε κάποιους από εμάς ήταν αρκετά γνωστή. Η Infogrames επιστρέφει μετά από 20 χρόνια και θα αναλάβει την κυκλοφορία παιχνιδιών της Atari.

O Wade Rosen, CEO της Atari δήλωσε:

Για δεκαετίες, η Infogrames δημιούργησε φήμη ως εκδότης και developer εκπληκτικών και εκλεκτικών παιχνιδιών και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα την επαναφέρουμε.

Ενώ ο διευθυντής της Infogrames, Geoffroy Châteauvieux συμπλήρωσε:

Με το Totally Reliable Delivery Service, η Infogrames ξεκινά με ένα ισχυρό IP που έχει μια πιστή και ενθουσιώδη βάση παικτών. Η ομάδα της Infogrames θα είναι σε θέση να επεκτείνει το δυνατό project της tinyBuild και να δώσει νέα πνοή σε αυτό το franchise υψηλών δυνατοτήτων.

Για την ιστορία, η Infogrames ήταν μια γαλλική εταιρεία παιχνιδιών που ιδρύθηκε το 1983. Αρχικά ήταν γνωστή για την ανάπτυξη και έκδοση παιχνιδιών για διάφορες πλατφόρμες, όπως οι προσωπικοί υπολογιστές Atari, Commodore και Amiga. Το πρώτο της μεγάλο επιτυχημένο παιχνίδι ήταν το “North & South”, το οποίο κυκλοφόρησε το 1989. Στη συνέχεια, η Infogrames εξαγόρασε πολλές άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Ocean Software, Gremlin Interactive και GT Interactive.

Το όνομα της Infogrames άλλαξε σε Atari SA το 2003, μετά την εξαγορά της Atari Inc. Ως Atari, η εταιρεία συνέχισε να αναπτύσσει και να εκδίδει παιχνίδια, αλλά επίσης επεκτάθηκε σε άλλους τομείς όπως η ψηφιακή ψυχαγωγία και η αναγνώριση εικόνας.