Δύσκολα τα πράγματα για την Flaming Fowl

Η Flaming Fowl, η ομάδα ανάπτυξης πίσω από τα Fable Fortune και Gloomhaven, αποκάλυψε πρόσφατα το τελευταίο της έργο, το Ironmarked, ένα συνεργατικό RPG με turn-based μάχες. Παράλληλα με αυτήν την ανακοίνωση ήρθαν απροσδόκητα νέα για την αναστολή της παραγωγής του παιχνιδιού λόγω προβλημάτων χρηματοδότησης αλλά και της αποδέσμευσης προσωπικού από την ομάδα.

Το στούντιο αναγνώρισε τη δύσκολη απόφαση, εκφράζοντας υπερηφάνεια για τη δουλειά τους και κυκλοφόρησε ένα demo για να αναδείξει το ταλέντο της ομάδας με την ελπίδα να βοηθήσει το επηρεαζόμενο προσωπικό στην εύρεση νέων ρόλων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Craig Oman έριξε φως στις περιστάσεις, αναφέροντας την απώλεια της υποστήριξης ενός εκδότη πέρυσι και τους μετέπειτα αγώνες για εξασφάλιση χρηματοδότησης παρά το αρχικό ενδιαφέρον. Αυτή η αδυναμία εξασφάλισης περαιτέρω επενδύσεων οδήγησε σε σημαντικές απολύσεις, μειώνοντας την ομάδα από περίπου 30 σε μόλις εννέα μέλη. Ο Oman εξέφρασε την ανησυχία του για τους εργαζόμενους που επηρεάστηκαν, τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη εύρεσης νέων ευκαιριών απασχόλησης.

Παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξη του Ironmarked έχει τεθεί σε παύση, η Flaming Fowl στοχεύει να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα, κυκλοφορώντας ένα demo και ενθαρρύνοντας τους παίκτες να κάνουν Wishlist το παιχνίδι στο Steam. Το στούντιο πιστεύει ότι η συγκέντρωση επαρκούς ενδιαφέροντος μέσω των Wishlists θα μπορούσε ενδεχομένως να προσελκύσει μελλοντική χρηματοδότηση και να αναβιώσει το έργο. Στο μεταξύ, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη ενός αυτοχρηματοδοτούμενου τίτλου στρατηγικής, θέτοντας προθεσμία για την κυκλοφορία του μέχρι το τέλος του έτους.