ΦΗΜΗ: Αποκλειστικότητες της Microsoft στο PS5;

Η Microsoft φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει μεγάλες αποκλειστικότητες του Xbox όπως το Starfield της Bethesda και το επερχόμενο Indiana Jones and the Great Circle στο PlayStation 5 της Sony, σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή στη στρατηγική της.

Ενώ προηγούμενες αναφορές υπαινίχθηκαν ότι το Xbox φέρνει μικρότερους τίτλους στο PlayStation όπως το HiFi Rush, η πιθανότητα κατάργησης της αποκλειστικότητας για τα κορυφαία παιχνίδια αντιπροσωπεύει μια αξιοσημείωτη αλλαγή στην πολιτική της.

Φήμες υποδηλώνουν ότι το Starfield, η αναμενόμενη κυκλοφορία του Xbox για το 2023, θα μπορούσε να φτάσει στο PS5 φέτος, αφού το παιχνίδι λάβει την επέκταση του Shattered Space. Ομοίως, PS5 μια έκδοση του Indiana Jones, της σημαντικής κυκλοφορίας του Xbox που έχει προγραμματιστεί για το 2024, είναι επίσης υπό εξέταση, με μια σύντομη περίοδο αποκλειστικότητας για Xbox και PC.

Αυτή η πιθανή αλλαγή από τη Microsoft δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με τον μελλοντικό της ρόλο στον κλάδο, είτε ως κάτοχος συνδρομητικής υπηρεσίας, είτε ως κατασκευαστής παιχνιδιών είτε ως οντότητα τρίτου μέρους.

Η κίνηση ακολουθεί τις πρόσφατες απολύσεις της Microsoft σε Xbox και Activision Blizzard, σηματοδοτώντας τις προσπάθειες ευθυγράμμισης σε μια στρατηγική με βιώσιμο κόστος λειτουργίας.

Αν και μπορεί να υπάρχουν εσωτερικές συζητήσεις σχετικά με αυτήν την απόφαση, η κίνηση θα μπορούσε να στοχεύει στην ανάκτηση εσόδων, προσεγγίζοντας ευρύτερο κοινό πέρα από τις πλατφόρμες του Xbox.

Η Microsoft αναμένεται να ανακοινώσει τη στρατηγική της να κυκλοφορήσει παιχνίδια στο PlayStation αργότερα αυτόν τον μήνα.