Escape from Tarkov | Ο χαμός με την Unheard Edition

Εδώ και μερικές μέρες, επικρατεί ένας πανικός σχετικά με μια νέα, ακριβή έκδοση του παιχνιδιού της Battlestate, το Escape from Tarkov. Ο τίτλος και η ομάδα αντιμετώπισαν αντιδράσεις σχετικά με την απόφασή της αρχικής να κλειδώσει ένα αποκλειστικό PvE Mode πίσω από μια Unheard Edition αξίας €300, πυροδοτώντας διαμάχη μεταξύ των παικτών.

Η κίνηση προκάλεσε κριτική για τα pay-to-win στοιχεία της έκδοσης και τον αποκλεισμό του mode από τις υπόλοιπες εκδόσεις, ιδιαίτερα την έκδοση Edge of Darkness, η οποία υποσχόταν πρόσβαση σε όλα τα επόμενα DLC. Σε απάντηση στη δυσαρέσκεια των παικτών, η Battlestate διευκρίνισε ότι το PvE mode δεν θεωρείται DLC, καθώς το DLC συνήθως συνεπάγεται σημαντικές προσθήκες που έγιναν μετά την κυκλοφορία, ενώ το PvE mode λειτουργεί σε ξεχωριστή υποδομή δικτύου.

Αναγνωρίζοντας τη δυσαρέσκεια μεταξύ των παικτών, η Battlestate ανακοίνωσε την ανατροπή της απόφασής της, δηλώνοντας ότι το PvE mode θα είναι τελικά διαθέσιμο σε όλους τους κατόχους της Edge of Darkness Edition μετά την πλήρη κυκλοφορία του παιχνιδιού. Ωστόσο, αυτή η διαθεσιμότητα εξαρτάται από τις βελτιώσεις της υποδομής των servers, οι οποίες θα μπορούσαν να διαρκέσουν απροσδιόριστο χρόνο, δεδομένης της Early Access κατάστασης του παιχνιδιού.

Στο μεταξύ, οι παίκτες που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στo PvE Mode πριν από την επίσημη κυκλοφορία του, θα πρέπει να αγοράσουν την Unheard Edition ή να την αναβαθμίσουν, με έκπτωση 50% που προσφέρεται για τους κατόχους της Edge of Darkness Edition.

Επιπλέον, η Battlestate σχεδιάζει να προσφέρει έκπτωση 70% στην Early Access φάση του PvE Mode για τους κατόχους της Edge of Darkness Edition. Παρά αυτές τις προσπάθειες να κατευνάσει τη βάση των παικτών, η απόφαση συνάντησε περαιτέρω κριτική από τους παίκτες που υποστήριξαν ότι ένα νέο mode αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στο παιχνίδι, παρόμοια με το DLC.

Έτσι, η Battlestate προχώρησε εχθές σε μια νέα ανακοίνωση ως απάντηση στις αντιδράσεις. Ο COO Nikita Buyanov εξέφρασε τη λύπη του για τα αρνητικά συναισθήματα που εκφράστηκαν από τους παίκτες και την κοινότητα, αναγνωρίζοντας ότι η αντίδραση ήταν απρόβλεπτη.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες, η Battlestate αποφάσισε να ανοίξει δωρεάν το PvE Mode στους κατόχους της Edge of Darkness, αν και η πρόσβαση θα εξαπλωθεί σταδιακά λόγω περιορισμών χωρητικότητας των servers.

Ο Buyanov επέκτεινε την απάντηση της εταιρείας στο Reddit, περιγράφοντας πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση των ανησυχιών των παικτών και τη διατήρηση της δικαιοσύνης εντός του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, η Battlestate σκοπεύει να διατηρήσει την Unheard Edition ενώ εξισορροπεί τα στοιχεία και τα προνόμιά της, καθώς παράλληλα σκοπεύει να ενισχύσει τις ανταμοιβές για τους παίκτες που έκαναν αναβάθμιση από την προηγούμενη τιμή. Επιπλέον, θα γίνουν προσαρμογές στα προνόμια της EoD για να διασφαλιστεί η ισορροπία, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης των επιλογών matchmaking με προτεραιότητα για την προώθηση ίσων όρων ανταγωνισμού για όλους τους παίκτες:

Επιτρέψτε μου να συνεχίσω τα σχόλιά μου για την τρέχουσα κατάσταση. Πρώτα απ ‘όλα, θα ήθελα να πω ότι λυπάμαι πολύ που οι παίκτες και η κοινότητα του παιχνιδιού γενικότερα βιώνουν αυτά τα συναισθήματα. Δυστυχώς, κατά κάποιο τρόπο δεν είχα προβλέψει το μέγεθος μιας τέτοιας αντίδρασης και τώρα έχω βγάλει συμπεράσματα για τις μελλοντικές μου αποφάσεις.

Σχετικά με την πρόσβαση στο PvE – αποφασίσαμε να το ανοίξουμε για τους κατόχους της EoD δωρεάν, αλλά θα το κάνουμε κατά κύματα. Όπως είπα πριν – δεν έχουμε χωρητικότητα στους servers αυτήν τη στιγμή. Θα ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία το συντομότερο δυνατό. Αποφασίσαμε επίσης ότι θα προσθέσουμε υποστήριξη MOD για τη λειτουργία του PvE μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού.

Σχετικά με την Unheard Edition – δεν θα την αφαιρέσουμε, θέλουμε να διατηρήσουμε την επιλογή για όσους θέλουν να υποστηρίξουν περισσότερο το παιχνίδι. Αλλά θα εξισορροπήσουμε αντικείμενα, προνόμια σε αυτήν την έκδοση, καθώς και θα παρέχουμε περισσότερες ανταμοιβές για όσους αναβάθμισαν με την παλιά τιμή.

Tέλος, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια και τη δέσμευση της ομάδας, ο Buyanov διαβεβαίωσε τους παίκτες ότι η Battlestate θα κοινοποιούσε άμεσα ενημερώσεις σχετικά με πρόσθετες λειτουργίες, ενημερώσεις κώδικα και events. Η δήλωση ολοκληρώθηκε με ευγνωμοσύνη για την προσοχή και τα σχόλια της κοινότητας:

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο, την αγάπη και το μίσος σας και σας ευχαριστώ για την αυξημένη προσοχή σας στην τρέχουσα κατάσταση.