Επιθετική για το 2024 η Square Enix, θα βασιστεί σε ανάπτυξη με A.I.

Στο Πρωτοχρονιάτικό του γράμμα προς το κοινό, ο πρόεδρος της Square Enix, Takashi Kiryu, έκανε μερικές δηλώσεις που μας έκαναν σκεπτικούς για το μέλλον της αγαπημένης μας βιομηχανίας.

Ο κ. Kiryu δήλωσε συγκεκριμένα ότι η εταιρεία θα είναι “επιθετική στην εφαρμογή της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης και άλλων κορυφαίων τεχνολογιών τόσο στην ανάπτυξη περιεχομένου όσο και στην έκδοση των παιχνιδιών.”

Σύμφωνα με τον κ. Kiryu, αυτό θα βελτιώσει την παραγωγικότητα της ανάπτυξης και θα επιτύχει μεγαλύτερη εξελιγμένη προσέγγιση στις προσπάθειες μάρκετινγκ σε βραχυπρόθεσμο χρόνο. Ωστόσο, το γράμμα επισημαίνει επίσης την μακροπρόθεσμη πρόθεση για την ανάπτυξη παιχνιδιών με χρήση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης.

Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι η Square Enix, σαν πολλές εταιρείες στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών, εξετάζει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ως το κύριο εργαλείο ανάπτυξης. Η εισαγωγή αυτής της τεχνολογίας, ωστόσο, είναι αμφιλεγόμενη τόσο στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών όσο και σε άλλους τομείς λόγω των εργατικών και καταναλωτικών ανησυχιών που προκαλεί.

Παρά τις επικρίσεις, η εταιρεία αναζητά πάντα τις νέες τεχνολογικές τάσεις, ενώ το γράμμα αποτελεί ένδειξη για το πού θα κατευθυνθεί στο μέλλον. Ελπίζουμε πως η αλλαγή της ανθρώπινης δημιουργικότητας στον βωμό της ευκολίας δεν θα αλλοιώσει τους επερχόμενους τίτλους. Εξάλλου, δεν ξεχνάμε πόσο καλά πήγε και η “αγάπη” της Square για την τεχνολογία των Blockchain.