Απολύσεις έγιναν και στην People Can Fly

Last updated:

H People Can Fly, η γνωστή ομάδα ανάπτυξης πίσω από τίτλους όπως το Outriders και το Bulletstorm, είναι η επόμενη εταιρεία που προχώρησε σε απολύσεις που επηρεάζουν «πάνω από 30 άτομα».

Τα άτομα που αποδεσμεύτηκαν συμμετείχαν στην ομάδα που εργαζόταν σε ένα άγνωστο παιχνίδι γνωστό ως Project Gemini, το οποίο θα εκδοθεί από την Square Enix.

Οι απολύσεις εξηγήθηκαν από τον διευθυντή ανάπτυξης της εταιρείας, Adam Alker, επικαλούμενος περιορισμούς στον προϋπολογισμό και μείωση του πεδίου εφαρμογής του έργου. Επιπλέον 20 άτομα από το Project Gemini αναμένεται επίσης να μεταβούν σε άλλα έργα εντός της εταιρείας.

Το Project Gemini αποκαλύφθηκε αρχικά μαζί με πολλά άλλα έργα από την People Can Fly, με προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας να έχει οριστεί το 2026. Ωστόσο, πρόσφατες αλλαγές έδειξαν ότι το στούντιο συμμετείχε σε “στρατηγικές συζητήσεις” με την Square Enix, εγείροντας αμφιβολίες για το μέλλον του έργου στο πλαίσιο των τωρινών όρων του.

Εκτός από το Project Gemini, η People Can Fly εργάζεται επίσης στο Project Maverick, που χρηματοδοτείται από τη Microsoft και βασίζεται σε μία από τις πνευματικές τους ιδιότητες. Ενώ οι λεπτομέρειες για το Project Maverick παραμένουν λειψές, οι εικασίες δείχνουν ότι θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια σημαντική επιστροφή για το franchise Gears of War.

Αν και η People Can Fly δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα τις αναφερόμενες απολύσεις, εάν αληθεύουν, θα συνέβαλαν σε μια σειρά περικοπών θέσεων εργασίας στη βιομηχανία, η οποία έχει ήδη δει πάνω από 3.900 ανακοινωθείσες απολύσεις το 2024.