Απολύσεις ανακοίνωσε η Airship Syndicate

Η Airship Syndicate, η ομάδα πίσω από το Wayfinder αλλά και από τίτλος όπως το Ruined King: A League of Legends Story, Battle Chasers: Nightwar και Darksiders Genesis επιβεβαίωσε απολύσεις 12 εργαζομένων, παράλληλα με περικοπές στους μισθούς του προέδρου της εταιρείας Ryan Stefanelli και του CEO Joe Madureira, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τη λειτουργία του στούντιο.

Η απόφαση, με στόχο τη διασφάλιση της συνέχειας της Airship Syndicate να προσφέρει ποιοτικές εμπειρίες, αντικατοπτρίζει ένα προληπτικό μέτρο εν μέσω πρόσφατων προκλήσεων. Mε 80 άτομα πλήρους απασχόλησης να είναι επί του παρόντος αφιερωμένα στο Wayfinder, το στούντιο παραμένει προσηλωμένο στο μέλλον του παιχνιδιού παρά τις δυσκολίες που συναντήθηκαν στην κυκλοφορία του.

Συγκεκριμένα, η ομάδα δήλωσε στο PC Gamer:

Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σήμερα έπρεπε να χωρίσουμε τους δρόμους μας με 12 συναδέλφους μας. Αυτή η απόφαση ελήφθη για να διασφαλιστεί ότι η Airship Syndicate μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί και να προσφέρει εξαιρετικές εμπειρίες. Εκτός από τη μείωση του προσωπικού, ο Ryan Stefanelli, Πρόεδρος, και ο Joe Madureira, CEO, θα μειώσουν τις αμοιβές τους όσο εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε τα μελλοντικά μας σχέδια.”

Αν και δεν αποκαλύφθηκαν συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με την έκταση των μειώσεων για τους Stefanelli και Madureira, αυτή η κίνηση αποκλίνει από τη συμβατική αντίδραση του κλάδου, όπου οι μειώσεις μισθών στελεχών σε περιόδους αντιξοότητας είναι σχετικά σπάνιες – πέρα από την Nintendo.

Τέλος, υπογραμμίζονται οι συνεχόμενες, μεγάλες απολύσεις στον κλάδο την στιγμή που η ηγεσία προσπαθεί να διατηρήσει τους υπέρογκους μισθούς της ακέραιους.