Αφαιρείται το The Crew από online καταστήματα

Η Ubisoft ανακοίνωσε τη διακοπή του διαδικτυακού της παιχνιδιού αγώνων The Crew, με τις πωλήσεις να έχουν σταματήσει σε όλες τις πλατφόρμες και το παιχνίδι να μην μπορεί να παιχτεί μετά τις 31 Μαρτίου 2024.

Αυτή η απόφαση αποδίδεται σε προβληματικές υποδομές σε servers και περιορισμούς αδειοδότησης. Παρά την ύπαρξη του single-player campaign, η φύση του The Crew εστιάζει σε πολλούς παίκτες με αυτό να σημαίνει ότι η απώλεια της διαδικτυακής λειτουργικότητας θα επηρεάσει ολόκληρο το παιχνίδι. Αυτή η κίνηση εγείρει ανησυχίες για την τύχη των server-based παιχνιδιών καθώς ενδέχεται να γίνονται απρόσιτα όταν τα στούντιο αποφασίσουν να κλείσουν τους servers, αμφισβητώντας έτσι την έννοια της ιδιοκτησίας των digital παιχνιδιών.

Προβληματισμοί δημιουργούνται ολοένα και περισσότερο σχετικά με την ιδιοκτησία των ηλεκτρονικών αγορών και συγκεκριμένα των digital παιχνιδιών μιας και ανά πάσα στιγμή μπορεί μια εταιρεία να κλείσει και να χαθεί ολόκληρη η συλλογή μας. Όπως και να’χει είναι εφιαλτικό σενάριο.

Οι Servers για το The Crew έχουν προγραμματιστεί να βγουν εκτός σύνδεσης την 1η Απριλίου 2024, καθιστώντας το παιχνίδι μη διαθέσιμο. Οι παίκτες που αγόρασαν πρόσφατα το The Crew μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επιστροφή χρημάτων με βάση τις ατομικές πολιτικές της εταιρείας.