Το Helldivers 2 θα απαιτεί πλέον έναν PSN λογαριασμό στο STEAM

To Helldivers 2 έγινε γρήγορα ένα από τα αγαπημένα μας παιχνίδια. Τόσο το βασικό gameplay loop όσο και τα διάφορα στοιχεία του παιχνιδιού το έχουν καταστήσει έναν διασκεδαστικό τίτλο τόσο για solo play όσο και μαζί με φίλους.

Η επιτυχία του παιχνιδιού μας έκανε να αναρωτηθούμε για το πως θα ανταποκριθεί η Arrowhead Studios και πως θα επηρεάσει την διαδικασία ανάπτυξης του live-service στοιχείου του. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει αρκετές διορθώσεις αλλά και μπόλικα nerfs σε παλιά και νέα όπλα με αποτέλεσμα κάθε κάμποσο καιρό να πρέπει να ξαναβρούμε τα πατήματά μας στην μάχη του διαστήματος.

Μια κίνηση που δεν περιμέναμε να δούμε από την Sony και την Arrowhead (εντάξει, από την Sony το περιμέναμε) ήταν η ανακοίνωση της υποχρεωτικής απαίτησης για τους PC παίκτες να δημιουργήσουν και να ενώσουν έναν λογαριασμό PSN για να συνεχίσουν να παίζουν. Αυτή η απαίτηση έρχεται μετά από περίπου τρεις μήνες, πυροδοτώντας όπως ήταν αναμενόμενο κριτική για την περιττή επιβολή του.

Η Arrowhead υπερασπίζεται την απόφαση, αναφέροντας τη σύνδεση λογαριασμών ως μέτρο για την καταπολέμηση της κακής συμπεριφοράς των παικτών και την ενίσχυση της ασφάλειας*:

Από τις 6 Μαΐου, όλοι οι νέοι παίκτες του HELLDIVERS 2 στο Steam θα πρέπει να συνδέσουν τον λογαριασμό τους στο Steam με έναν λογαριασμό PlayStation Network. Οι τρέχοντες παίκτες στο Steam θα αρχίσουν να βλέπουν την υποχρεωτική σύνδεση από τις 30 Μαΐου και θα πρέπει να έχουν συνδέσει έναν λογαριασμό Steam και PlayStation Network έως τις 4 Ιουνίου.

Ωστόσο, υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την ξαφνική εφαρμογή, με τις συγκρίσεις να γίνονται με την οργή που θα προέκυπτε εάν οι κολοσσοί της βιομηχανίας όπως η Ubisoft ή η Activision υιοθετούσαν παρόμοιες τακτικές, αμφισβητώντας την ακεραιότητα των υποσχέσεων που δόθηκαν στους παίκτες στο παρελθόν.

Παρά τους αρχικούς επαίνους και τις υποσχέσεις για συνεχή υποστήριξη που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα και έχει ως πυρήνα τους παίκτες, το περιστατικό χρησιμεύει ως υπενθύμιση των υποκείμενων επιχειρηματικών κινήτρων που οδηγούν σε τέτοιες αποφάσεις.

Έτσι, μένει τώρα να δούμε πόσο ακόμα η Arrowhead θα αμφισβητήσει τις υποσχέσεις της και αν τελικά θα πρέπει να πληρώνουμε και για το παραμικρό μέσα στο παιχνίδι.

Μαζί με την παραπάνω ανακοίνωση, η ομάδα ανάπτυξης μας προετοιμάζει για το επόμενο Warbond, το Polar Patriots, που έχει θέμα..παγωμένο και θα είναι διαθέσιμο από τις 9 Μαΐου 2024.

*Να θυμήσουμε εδώ ότι η “ενίσχυση της ασφάλειας” δεν είναι το καλύτερο επιχείρημα αν αναλογιστούμε πως πριν από μερικούς μήνες το PSN είχε διαρροή μεγάλου όγκου πληροφοριών.