Το Discord θα επιτρέπει σε game devs να δημιουργούν στην πλατφόρμα

H Discord ανακοίνωσε τα σχέδια για την ενδυνάμωση τρίτων προγραμματιστών με εργαλεία για τη δημιουργία παιχνιδιών και εφαρμογών που μπορούν να ενσωματωθούν και να παιχτούν απευθείας στην πλατφόρμα της.

Αυτή η πρωτοβουλία επεκτείνεται στη λειτουργία Activities του Discord, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποία αρχικά προσέφερε μια περιορισμένη επιλογή ενσωματωμένων παιχνιδιών και διαδραστικών εμπειριών στους χρήστες.

Αρχικά, οι χρήστες είχαν πρόσβαση σε 19 Δραστηριότητες, αλλά το Discord στοχεύει να διευρύνει σημαντικά αυτήν την επιλογή εξοπλίζοντας τρίτους προγραμματιστές με το ενσωματωμένο SDK εφαρμογών που αποκαλύφθηκε πρόσφατα. Με αυτό το SDK, οι προγραμματιστές μπορούν να σχεδιάσουν και να εισαγάγουν τα δικά τους παιχνίδια και εφαρμογές στην πλατφόρμα του Discord, διευκολύνοντας τους χρήστης σε μια πιο πλούσια και ποικιλόμορφη εμπειρία.

Στην ανακοίνωσή της, η Discord τόνισε τη φιλοδοξία της να γίνει η πλατφόρμα-κορυφαίος προορισμός για προγραμματιστές, παρέχοντάς τους ευκαιρίες να δημιουργήσουν, να μοιραστούν, να διανείμουν, να αναδειχθούν και να δημιουργήσουν έσοδα από τις δημιουργίες τους. Το Discord οραματίζεται την πλατφόρμα του ως το σημείο εκκίνησης για εφαρμογές, ενισχύοντας την ενσωμάτωσή τους σε παγκόσμιες κοινότητες και την κοινή χρήση μεταξύ φίλων.

Το Discord διερευνά τρόπους για τους χρήστες να συνδέσουν αυτά τα νέα παιχνίδια και εφαρμογές με τους λογαριασμούς τους για χρήση εκτός διακομιστή, με τις δοκιμές να ξεκινούν στις 18 Μαρτίου.