Απολύσεις και από το Discord 

Σε μια εβδομάδα που οι απολύσεις στον χώρο της βιομηχανίας των βιντεοπαιχνιδιών και των υπηρεσιών τους συνεχίζονται ακάθεκτα, μια ακόμα εταιρεία προχώρησε στην αποδέσμευση προσωπικού της στοχεύοντας σε “ευελιξία και συγκέντρωση της επιχειρηματικής δραστηριότητάς” της.

Σύμφωνα με αναφορά του The Verge, οι εργαζόμενοι του Discord ενημερώθηκαν για τις περικοπές θέσεων εργασίας από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Jason Citron σε μια ολομέλεια συνάντηση και ένα συνοδευτικό εσωτερικό email:

Σήμερα παίρνουμε την ατυχή και δύσκολη απόφαση να μειώσουμε το εργατικό δυναμικό της Discord κατά 17%. Αυτό σημαίνει ότι αποχαιρετούμε 170 ταλαντούχους συναδέλφους μας. Αυτή είναι μια απόφαση που δεν λάβαμε επιπόλαια, αλλά είναι μια απόφαση για την οποία έχουμε πεποίθηση να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους χρήστες, την επιχείρησή μας και την αποστολή μας μακροπρόθεσμα.

Αν και είναι δύσκολο, είμαι βέβαιος ότι αυτό θα μας φέρει στην καλύτερη θέση για να συνεχίσουμε να χτίζουμε μια ισχυρή και κερδοφόρα επιχείρηση που προσφέρει καταπληκτικά προϊόντα στους χρήστες μας και υποστηρίζει την αποστολή μας για τα επόμενα χρόνια.”

Όπως αναφέρει στο e-mail του ο CEO, όσοι επηρεάζονται από τις απολύσεις θα λάβουν:

  • τον μισθό πέντε μηνών και μια επιπλέον εβδομάδα μισθού για κάθε ολόκληρο χρόνο που εργάζονταν στο Discord,
  • πέντε επιπλέον μήνες επιδομάτων,
  • τρεις μήνες υπηρεσιών μεταφοράς σε άλλη θέση στον κλάδο
  • και συνεχή πρόσβαση στην υπηρεσία “ψυχικής ευεξίας και προσωπικής ανάπτυξης” Modern Health μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Επιπλέον, όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις, θα μπορούν να διεκδικήσουν τα bonus και βραβεία που έχουν προγραμματιστεί να δωθούν την 1η Φεβρουαρίου.