Τεράστια επένδυση της Disney προς το Fortnite

Σε μια εποχή χιλιάδων απολύσεων στον κλάδο της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης, η Disney ανακοίνωσε μια τεράστια επένδυση προς την Epic Games και το Fortnite.

Συγκεκριμένα, η εταρεία ανακοίνωσε την επένδυση 1.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Epic Games και το Fortnite ώστε να δημιουργήσει ένα “σύμπαν ανοιχτών παιχνιδιών και διασκέδασης”.

Ο CEO της Walt Disney, Robert A Iger δήλωσε:

Η συναρπαστική νέα μας σχέση με την Epic Games θα συγκεντρώσει τα αγαπημένα μας brands και τα franchise της Disney με το εξαιρετικά δημοφιλές Fortnite σε ένα μεταμορφωτικό νέο σύμπαν παιχνιδιών και ψυχαγωγίας. Σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη είσοδο της Disney στον κόσμο των παιχνιδιών και προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για ανάπτυξη και επέκταση. Ανυπομονούμε για τους παίκτες να βιώσουν τις ιστορίες της Disney και τους κόσμους που αγαπούν με πρωτοποριακούς νέους τρόπους.

Η Disney είπε ότι παράλληλα με τα παιχνίδια, «το νέο επίμονο σύμπαν θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες στους καταναλωτές να παίξουν, να παρακολουθήσουν, να ψωνίσουν και να ασχοληθούν με περιεχόμενο, χαρακτήρες και ιστορίες από τις Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Avatar και άλλα».

Ο Tim Sweeney, CEO της Epic Games συμπλήρωσε από μεριάς του:

Η Disney ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που πίστεψαν στη δυνατότητα να ενώσουν τους κόσμους τους με τους δικούς μας στο Fortnite και χρησιμοποιούν την Unreal Engine σε όλη την συλλογή τους. Τώρα συνεργαζόμαστε σε κάτι εντελώς νέο για να δημιουργήσουμε ένα επίμονο, ανοιχτό και διαλειτουργικό οικοσύστημα που θα φέρει κοντά τις κοινότητες της Disney και του Fortnite.

Αυτός δεν είναι ο πρώτος “χορός” με την Epic Games αφού από τα πρώτα collab skins που κυκλοφόρησαν στο Fortnite ήταν αυτά της Marvel, με το Star Wars να ακολουθεί και ο αριθμός τους να αυξάνεται. Από την άλλη, είχαμε δει ένα στιγμιότυπο του παιχνιδιού και σε μια σκηνή στο Avengers: Endgame.

Η κλίμακα αυτής της συμφωνίας όμως μας προετοιμάζει για κάτι διαφορετικό. Η εταιρεία περιέγραψε τη συνεργασία ως ένα «πολυετές έργο» και, ενώ δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες, ανοίγει ουσιαστικά την πόρτα σε όλη τη Disney, όλη την ώρα, σε όλο τον κόσμο του Fortnite.

“Οι παίκτες και οι θαυμαστές θα μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες και εμπειρίες, να εκφράσουν την αρέσκειά τους για την Disney με έναν ξεκάθαρο τρόπο και να μοιράζονται περιεχόμενο μεταξύ τους με τρόπους που αγαπούν.”

Δεν γνωρίζουμε ακόμα το μέγεθος των εργασιών που έχει αναλάβει η Epic αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο – το Kingdom Hearts δεν θα έρθει στο Steam.