Τέλος στις ανυπόφορες επανεκκινήσεις των Windows Updates

Το Windows Central ανακοίνωσε ότι η Microsoft δοκιμάζει μια νέα μέθοδο στις κυκλοφορίες των Windows Update της η οποία θα μπορούσε να εξαλείψει την ανάγκη για επανεκκινήσεις κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων τους.

Αυτή η δυνατότητα, που υπάρχει ήδη στις εκδόσεις των Windows Azure, στοχεύει στη μείωση της συχνότητας των απαραίτητων επανεκκίνησης σε μόλις τέσσερις φορές το χρόνο, μια σημαντική βελτίωση από το ήδη υπάρχων σύστημα.

Οι χρήστες πρέπει να ενεργοποιήσουν το Virtualization Based Security (VBS) για να επωφεληθούν από αυτήν τη διαδικασία. Αν και αυτό μπορεί να είναι αποδεκτό για ορισμένους χρήστες, αξίζει να σημειωθεί ότι η ενεργοποίηση του VBS έχει συνδεθεί με μειωμένη απόδοση στα βιντεοπαιχνίδια, αποτελώντας ένα πιθανό μειονέκτημα για τους παίκτες που δίνουν προτεραιότητα στο ομαλό παιχνίδι έναντι της ευκολίας ενημέρωσης.

Παρά την προοπτική λιγότερων επανεκκινήσεων, ορισμένοι χρήστες μπορεί ακόμα να επιλέξουν να διατηρήσουν την απόδοση του παιχνιδιού τους χωρίς να επιλέξουν την ρύθμιση VBS, αποδεχόμενοι την περιστασιακή ταλαιπωρία της επανεκκίνησης για ενημερώσεις.

Η Microsoft στοχεύει να ενσωματώσει αυτήν τη δυνατότητα στην επερχόμενη ενημέρωση των Windows 24H2.