Ο Game Director του Battlefield έφυγε από την EA & Ridgeline Games

Ο Marcus Letho, co-creator του Halo και πρώην game director του Battlefield στην EA, έφυγε από την εταιρεία.

Ο Letho οδηγούσε την Ridgeline Games, ένα στούντιο της EA που επικέντρωνε στο Battlefield franchise και είχε έδρα το Seattle. Η αποχώρησή του έγινε αντιληπτή αφού αφαίρεσε όλες τις αναφορές στο Battlefield και την EA από τα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσε το LinkedIn του για να αντικατοπτρίζει την αποχώρησή του από την EA.

Αν και ο Letho δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την αποχώρησή του ή δεν αποκάλυψε τα επόμενα βήματά του, η αποχώρησή του έχει εγείρει ερωτήματα στους φίλους του Battlefield σχετικά με το μέλλον του franchise, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τον αναμενόμενο ρόλο του στην καθοδήγηση της σειράς μετά τη μικτή υποδοχή του Battlefield 2042.

Ομοίως, η EA έχει δεν έδωσε επίσημο σχόλιο για την αποχώρηση του Letho. Η απουσία θέσεων εργασίας στον ιστότοπο καριέρας της Ridgeline Games και η αποχώρηση του συνιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή της Ridgeline τον Ιανουάριο του 2024 για να πάει στην Bungie έχουν τροφοδοτήσει περαιτέρω τις εικασίες σχετικά με την κατεύθυνση του στούντιο και τη συμμετοχή του στη σειρά Battlefield.