Νίκη για την Frogwares στην δικαστική της διαμάχη

Μετά από μια παρατεταμένη δικαστική διαμάχη με τον εκδότη Nacon, το ουκρανικό στούντιο Frogwares ανακοίνωσε την νίκη του και πως πλέον είναι ο μοναδικός εκδότης του The Sinking City, μιας αστυνομικής περιπέτειας εμπνευσμένη από τον Lovecraft.

Το στούντιο αποκάλυψε ότι μια νέα έκδοση του παιχνιδιού, με “όλες τις τελευταίες διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις”, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει. Η Frogwares εξέφρασε ανακούφιση που άφησε πίσω της τη δικαστική διαμάχη, υπογραμμίζοντας τον ακατάστατο χαρακτήρα της διαφωνίας που ξεκίνησε το 2019 όταν η Frogwares κατηγόρησε την Nacon για καθυστερήσεις πληρωμών, ζήτησε πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα, ακύρωσε milestones και χειραγώγησε τα στοιχεία των πωλήσεων. Παρά την απόφαση του γαλλικού δικαστηρίου υπέρ της εκδοτικής σύμβασης της Nacon, η Frogwares κατάφερε να αφαιρέσει προσωρινά το The Sinking City από τα διάφορα ψηφιακά καταστήματα.

Η Frogwares ετοιμάζεται τώρα για ένα νέο ξεκίνημα, προετοιμάζοντας μια ενημερωμένη έκδοση του The Sinking City, ασύμβατη με τις αρχικές εκδόσεις. Ωστόσο, οι κάτοχοι του αρχικού παιχνιδιού θα έχουν την επιλογή να συνεχίσουν με την υπάρχουσα έκδοση τους. Επιπλέον, ένα νέο DLC με το όνομα Merciful Madness βρίσκεται υπό ανάπτυξη, το οποίο απαιτεί το ενημερωμένο παιχνίδι, αλλά προσφέρει saves για να διευκολυνθεί η πρόσβαση στο DLC.

Ενώ η ημερομηνία κυκλοφορίας της ενημερωμένης έκδοσης δεν είχε αποκαλυφθεί, η Frogwares ανέφερε ότι η παλιά έκδοση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων στο Steam, το παιχνίδι προσφέρεται με σημαντική έκπτωση 90%, καθιστώντας το μια κατάλληλη στιγμή για τους ενδιαφερόμενους.