Κλείνει τους servers του το Warhaven 

H Nexon ανακοίνωσε σήμερα πως το team-based swords-and-sorcery brawler της, Warhaven, το οποίο κυκλοφόρησε στο Steam Early Access στις 20 Σεπτεμβρίου 2023 θα κλείσει μόνιμα τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις:

Σήμερα, είμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε με βαριά καρδιά ότι θα ολοκληρώσουμε τις ζωντανές υπηρεσίες του Warhaven.

Για να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να αγαπήσουμε και να το απολαύσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, επενδύσαμε πολύ προσοχή και προσπάθεια. Ωστόσο, δυστυχώς, πρέπει να αποχαιρετήσουμε από τις 5 Απριλίου 2024. Ζητούμε συγγνώμη που δεν μπορέσαμε να έρθουμε σε εσάς με καλύτερα νέα.

Παρά τις αρχικές συγκρίσεις με παιχνίδια όπως το Chivalry και το For Honor, η Warhaven αγωνίστηκε για να διατηρήσει τη βάση των παικτών της. Αρχικά, με τον κορυφαίο αριθμό ταυτόχρονων παικτών να φτάνει τους 8.850, οι αριθμοί μειώθηκαν γρήγορα σε μερικές εκατοντάδες.

Οι κριτικές χρηστών στο Steam υπογράμμισαν ζητήματα όπως προβλήματα ισορροπίας, αστάθεια στους servers και δυσαρέσκεια με τις αλλαγές που έγιναν από την έκδοση beta στην early access, οδηγώντας σε απογοήτευση μεταξύ των παικτών.

Η Nexon θα σταματήσει τις πωλήσεις του World Pass, του Battle Pass του Warhaven, – μιας και πως θα είσαι ένα μοντέρνο παιχνίδι που δεν είναι έτοιμο χωρίς το Pass σου – με δυνατότητα αποχαιρετιστηρίων εκδηλώσεων εντός του παιχνιδιού στο μέλλον.