Κλείνει το studio του Stray Souls

Η Jukai Studio, η ομάδα ανάπτυξης πίσω από το Stray Souls, ανακοίνωσε το κλείσιμό του, επικαλούμενη πολλούς λόγους, όπως το κλείσιμο του εκδότη Versus Evil, η κακή υποδοχή και οι χαμηλές πωλήσεις του παιχνιδιού.

Το στούντιο ανέφερε τον διαδικτυακό εκφοβισμό ως σημαντικό παράγοντα, δηλώνοντας ότι, μαζί με τον εκδότη και την κοινότητά του, αντιμετώπιζαν συνεχείς επιθέσεις από έναν hacker. Παρά τις προκλήσεις, η Jukai Studio εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στην κοινότητά της για την υποστήριξη που έλαβε και διαβεβαίωσε ότι το Stray Souls δεν θα εγκαταλειφθεί, ακόμη και με το κλείσιμο του στούντιο. Η ομάδα ανέφερε ότι κανένα προσωπικό δεν είχε απολυθεί, καθώς λειτουργούσε ως μικρότερη οντότητα και κάθε μέλος της ομάδας θα ακολουθούσε χωριστούς δρόμους.

Η ομάδα δήλωσε σε μια ανάρτηση στο X:

Γνωρίζουμε ότι είχατε μεγάλες προσδοκίες για το Stray Souls, αλλά ποτέ δεν σας ενημερώσαμε ότι μόνο δύο άτομα, μαζί με συμβασιούχο προσωπικό, εργάζονταν στο παιχνίδι.

Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να ολοκληρώσουμε το έργο με την καλύτερη δυνατή μορφή, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια, εμείς, το προσωπικό των εκδοτών μας, άλλες ομάδες προγραμματιστών και εκδοτών και οι φίλοι μας δεχόμασταν συνεχείς επιθέσεις από έναν “cyberbully” και μερικοί από εσάς, καθώς η κοινότητά μας, βασανίζονταν επίσης με spam και email.

Κατανοούμε ότι δεν επιθυμούσατε να συνεχίσετε να μας υποστηρίζετε ενεργά για τους προφανείς λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Το θέμα βρίσκεται τώρα στα χέρια των δικηγόρων μας, οπότε δεν μπορούμε να μιλήσουμε άλλο γι’ αυτό, αλλά να ξέρετε ότι δεν θα εγκαταλείψουμε το [Stray Souls] παρά το κλείσιμο του στούντιο.