Ικανότητα μεμονωμένης απόκρυψης παιχνιδιών έρχεται στο Steam

H Valve ανακοίνωσε ένα νέο feature που έρχεται στο Steam με το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να βάλουν τα παιχνίδια τους ως “ιδιωτικά”(private).

Αυτό το νέο feature επιτρέπει στους χρήστες να κρύβουν τα παιχνίδια τους, συμπεριλαμβανομένης της γνωστοποίησης ιδιοκτησίας, το in-game status, πόση ώρα έχουν παίξει και την δραστηριότητά τους στο παιχνίδι.

Ενώ το Steam παρέχει ήδη τρεις επιλογές απορρήτου—δημόσιο, μόνο για φίλους ή ιδιωτικό—αυτή η ενημέρωση επιτρέπει μια πιο αναλυτική προσέγγιση, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες μπορούν να κρατούν ιδιωτικά ορισμένα παιχνίδια, ενώ παράλληλα διατηρούν την ορατότητα για άλλα. Η Valve διευκρίνισε ότι αυτή η εναλλαγή απορρήτου είναι ουσιαστικά το αντίθετο της υπάρχουσας επιλογής “κρυμμένων παιχνιδιών”, καθώς η επισήμανση ενός παιχνιδιού ως “κρυφό” εμποδίζει την εμφάνισή του στη συλλογή, αλλά επιτρέπει στον κόσμο να το δει, ενώ τα ιδιωτικά παιχνίδια παραμένουν ορατά μόνο στους χρήστες.

Το νέο feature έρχεται ως “απάντηση” στον αυξανόμενο αριθμό των XXX παιχνιδιών στο Steam. Έτσι, πλέον οι χρήστες έχουν την επιλογή να είναι διακριτικοί.

Ένα επιπλέον στοιχείο που έρχεται με το νέο update είναι η ικανότητα να δωρίζουμε παιχνίδια σε πολλαπλούς παίκτες σε μια μόνο αγορά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι νέες επιλογές του καλαθιού αγορών είναι προς το παρόν διαθέσιμες αποκλειστικά μέσω του Steam client σε beta testing και όχι στην ιστοσελίδα. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις λειτουργίες επιλέγοντας την έκδοση beta του Client μέσω του μενού ρυθμίσεων του Steam.