Η Sony ανακοίνωσε δύο νέους CEO

H Sony ανακοίνωσε τους δύο νέους διαδόχους του πρώην CEO της Playstation, Jim Ryan και αυτοί θα είναι οι Hermen Hulst και Hideaki Nishino.

Ο Hulst θα αναλάβει τη θέση του CEO για το Studio Business Group, ενώ ο Nishino θα αναλάβει το ρόλο του CEO για το Platform Business Group, όπως ανακοίνωσε η Sony σε μήνυμα του προσωρινού CEO Hiroki Totoki. Και οι δύο θα ξεκινήσουν επίσημα τις νέες θέσεις τους την 1η Ιουνίου, που συμπίπτει με την αποχώρηση του μεταβατικού διευθύνοντος συμβούλου Totoki.

Με τη νέα του ιδιότητα, ο Hulst θα αναλάβει την επίβλεψη όλου του περιεχομένου των first-party PlayStation παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των franchise σε νέα μέσα όπως ο κινηματογράφος και η τηλεόραση. Ο Hulst φέρνει σημαντική εμπειρία σε αυτόν τον ρόλο, έχοντας προηγουμένως ηγηθεί των PlayStation Studios και υπηρέτησε ως επικεφαλής της Guerrilla Games, που εξαγοράστηκε από τη Sony το 2005, και είναι ιδιαίτερα γνωστή για τη σειρά Horizon.

Ο Hulst δήλωσε συγκεκριμένα:

Είμαι ενθουσιασμένος που ηγούμαι του επιχειρηματικού ομίλου στούντιο και συνεχίζω να χτίζω πάνω στην επιτυχία μας με το PlayStation 5, ενώ προετοιμαζόμαστε για το μέλλον. Η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες ψυχαγωγίας στον κόσμο και έχει χτιστεί στο πάντρεμα περιεχομένου και τεχνολογίας, και ανυπομονώ να συνεχίσω να υπερβαίνω τα όρια του παιχνιδιού και της ψυχαγωγίας.

Εν τω μεταξύ, ο Nishino, προηγουμένως Senior Vice President του Platform Experience Group της Sony, θα ηγείται πλέον του Platform Business Group. Σε αυτό το ρόλο, θα διατηρήσει την ευθύνη για την τεχνολογία, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και την εμπειρία της πλατφόρμας, ενώ θα επιβλέπει επίσης τις σχέσεις τρίτων εκδοτών και προγραμματιστών, μαζί με εμπορικές λειτουργίες όπως πωλήσεις και μάρκετινγκ υλικού, υπηρεσιών και περιφερειακών.

Ο Nishino από την άλλη δήλωσε τα εξής:

Θα συνεχίσουμε να συνδέουμε παίκτες και δημιουργούς μέσω προϊόντων, υπηρεσιών και τεχνολογίας παγκόσμιας κλάσης.

Είναι τιμή μου που διορίστηκα έναν τόσο σημαντικό ρόλο δίπλα στον Hermen. Δουλεύοντας πιο στενά μαζί, θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε απίστευτες εμπειρίες για ένα συνεχώς διευρυνόμενο κοινό τώρα και στο μέλλον.

Ενώ ο Totoki συμπλήρωσε:

Το μέλλον είναι απίστευτα λαμπρό για τη [Sony Interactive Entertainment] και αυτό χάρη σε όλους εσάς. Από τότε που έγινα Πρόεδρος τον Οκτώβριο του 2023, έχω εμπνευστεί από τον ενθουσιασμό, τις καινοτόμες προσεγγίσεις και την ομαδική εργασία σας. Αυτές οι αξίες θα μας χρησιμεύσουν καλά καθώς ξεκινάμε το συναρπαστικό μέλλον της SIE.

Αυτές οι αλλαγές έρχονται μετά τη συνταξιοδότηση του πρώην CEO Jim Ryan, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του τον Σεπτέμβριο, επικαλούμενος τις προκλήσεις που συνδυάζουν τη ζωή στην Ευρώπη με την εργασία στη Βόρεια Αμερική.

Η αποχώρηση του Ryan προηγήθηκε των απολύσεων σε ολόκληρη την εταιρεία και του κλεισίματος διαφόρων στούντιο στη PlayStation, σηματοδοτώντας μια ευρύτερη μεταβατική περίοδο για την εταιρεία.

Μην ξεχνάμε όμως πως υπάρχει μια μεγάλη εκρεμμότητα σχετικά με την υπόσχεση της Sony να επαναφέρει τα παιχνίδια της σε χώρες που δεν υποστηρίζουν PSN.