Η Devolver Digital πιστεύει στις “πωλήσεις της πρώτης ημέρας”

Μας έχει δημιουργηθεί μια εντύπωση τις τελευταίες ημέρες πως περισσότερο δράμα κυριαρχεί τις τελευταίες μέρες παρά αφιερώματα σε παλιά και νέα παιχνίδια ή νέες ανακοινώσεις. Το επόμενο “δράμα”, αν θα μπορούσαμε να το πούμε έτσι, έρχεται από την Devolver Digital με ορισμένες δηλώσεις στελεχών της.

Ο Nigel Lowrie, συνιδρυτής της Devolver, τονίζει ότι δίνεται προτεραιότητα στην παραδοσιακή προσέγγιση της άμεσης πώλησης παιχνιδιών προτού εξετάσει το ενδεχόμενο συμπερίληψης σε συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το Game Pass ή το PS Plus.

Σε συνέντευξή του στο GamesIndustry.biz, ο Lowrie εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την εξάρτηση της βιομηχανίας από την ανάπτυξη παιχνιδιών μεγάλης κλίμακας, περιγράφοντάς το ότι αγωνίζεται με το δικό του βάρος. Επισήμανε ότι ενώ οι συνδρομητικές υπηρεσίες αρχικά φαινόταν ελπιδοφόρες για τους ανεξάρτητους προγραμματιστές, το τοπίο έχει αλλάξει, με τις συμφωνίες να γίνονται λιγότερο ευνοϊκές και την αβεβαιότητα γύρω από τα πραγματικά επίπεδα αφοσίωσης των συνδρομητών.

Η στρατηγική της Devolver περιστρέφεται γύρω από την πώληση παιχνιδιών σε ένα καθιερωμένο κοινό πριν εξερευνήσει τις συνδρομητικές υπηρεσίες για μια μακροπρόθεσμη, συμπληρωματική ροή εισοδήματος. Ο Lowrie τόνισε την πίστη τους στην ύπαρξη ενός αφοσιωμένου κοινού που είναι πρόθυμο να αγοράσει παιχνίδια απευθείας, με τις συνδρομητικές υπηρεσίες να χρησιμεύουν ως δευτερεύουσα οδός για την προσέγγιση εκείνων που μπορεί να είναι πιο διατεθειμένοι να ασχοληθούν με παιχνίδια μέσω τέτοιων μοντέλων. Αν και δεν απορρίπτει εντελώς τις συνδρομές της πρώτης ημέρας, ο Lowrie τόνισε τη σημασία του να λαμβάνεται υπόψη η φύση του παιχνιδιού και το κοινό-στόχο του κατά τη λήψη τέτοιων αποφάσεων, αναφέροντας την επιτυχημένη κυκλοφορία του Fall Guys στο PS Plus ως χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Ο Lowrie συζήτησε επίσης τη δυναμική της κυκλοφορίας indie παιχνιδιών σε διαφορετικές πλατφόρμες, σημειώνοντας ότι το οικοσύστημα της Nintendo ευνοεί ιδιαίτερα τους indie προγραμματιστές λόγω της πιο ανοιχτόμυαλης βάσης παικτών“. Αυτό το αντιπαραβάλλει με τις προσδοκίες των παικτών στις κονσόλες των Xbox και PlayStation, οι οποίοι συχνά κλίνουν προς μεγαλύτερους τίτλους υψηλού προϋπολογισμού.

Παρόλα αυτά, ο Lowrie αναγνώρισε τις προσπάθειες όλων των πλατφορμών για την προώθηση indie παιχνιδιών, αλλά πρότεινε ότι παραμένει ένα μικρότερο τμήμα της βάσης χρηστών τους που είναι πρόθυμο να εξερευνήσει περισσότερους μη συμβατικούς τίτλους indie.

Η Devolver Digital, γνωστή για τα υψηλής ποιότητας indie παιχνίδια της, συνεχίζει να πλοηγείται σε αυτήν τη δυναμική, με επερχόμενες κυκλοφορίες όπως τα The Plucky Squire, το Skate Story και το Anger Foot.