Η Activision ιδρύει νέο studio για ένα “genre-defining AAA franchise”

Η Activision ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου studio, της Elsewhere Entertainment με έδρα τη Βαρσοβία της Πολωνίας και πόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ομάδα αποτελείται από έμπειρους δημιουργούς που έχουν συμμετάσχει σε κορυφαία παιχνίδια όπως The Last of Us, Uncharted, The Witcher 3, Cyberpunk 2077 και Far Cry.

Η Activision θέλει την νέα ομάδα να δημιουργεί έναν μεγάλο, genre-defining narrative-based “AAA” τίτλο. Με στόχο την αναβάθμιση της gaming εμπειρίας, η ομάδα ανοίγει την αναζήτησή της για ταλέντα από όλο τον κόσμο, προκειμένου να συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός παιχνιδιού με διαρκή κληρονομιά – και όταν αυτή τελειώσει, να την κλείσουν (λογικά).

Το νέο στούντιο θα έχει πλήρη πρόσβαση στους πόρους και τα εργαλεία της Activision λίγο πριν ξεκινήσει η ανάπτυξη και αφού η ομάδα μεγαλώσει λίγο παραπάνω.

Παρά την έλλειψη πληροφοριών για το πρώτο έργο της, η Elsewhere Entertainment παρουσιάζεται ως ένα αυτόνομο στούντιο που δίνει έμφαση στη δημιουργικότητα και στην ανανέωση της βιομηχανίας των παιχνιδιών. Ας ελπίσουμε μόνο πως αυτή την φορά η Microsoft δεν θα την κλείσει όπως έδωσε την άδεια να ανοίξει, αν δεν τα καταφέρουν με την φιλόδοξη κληρονομιά τους.