Final Fantasy XIV: Dawntrail | Πρώτες νέες πληροφορίες για το expansion

H Square Enix αποκάλυψε μερικά νέα στοιχεία για το επερχόμενο Dawntrail expansion του Final Fantasy XIV γνωστοποιώντας μέσα σε αυτά, το νέο Job, την επόμενη φυλή, νέες τοποθεσίες και δραστηριότητες. H αποκάλυψη έγινε κατά την διάρκεια του Final Fantasy XIV Fan Festival στο Tokyo.

Κατά την διάρκεια της πρώτης μέρας είδαμε μερικά νέα trailer που επικέντρωναν στην νέα τοποθεσία που θα βρεθούμε μαζί με τις νέες πόλεις και περιοχές, την νέα γυναικεία φυλή Hrothgar που θα είναι διαθέσιμη με την κυκλοφορία του expansion και το νέο Job που μοιάζει βγαλμένο από το Splatoon της Nintendo. Oι πληροφορίες που μοιράζονται ο σκηνοθέτης Naoki Yoshida και η ομάδα υποδηλώνουν πολλά υποσχόμενες εξελίξεις για το μέλλον του FF14.

Το trailer διάρκειας σχεδόν 6 λεπτών παρέχει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση του Dawntrail, τοποθετώντας το ως τις «απόλυτες καλοκαιρινές διακοπές» για τους ήρωες. Η επέκταση σηματοδοτεί την έναρξη μιας «νέας ιστορίας» καθώς οι παίκτες επιχειρούν να επισκεφθούν το Tural, μια γη δυτικά της Eorzea και πέρα από τον ωκεανό.

To Dawntrail θα εισάγει δύο νέα jobs, με τo Pictomancer να συνοδεύει το Viper Job που είχε ανακοινωθεί παλιότερα. Αυτό το Magic DPS Job χρησιμοποιεί ένα πινέλο και ένα φάσμα χρωμάτων για να νικήσει τους εχθρούς του, ενσωματώνοντας καλλιτεχνικά στοιχεία σε ικανότητες για να προκαλέσει ζημιά, να δημιουργήσει όπλα, να καλέσει πλάσματα και πολλά άλλα.

Το Job θα ξεκινάει από το επίπεδο 80, χωρίς να χρειάζεται προηγούμενο class. Πέρα από τις απλές ικανότητες, θα μπορούμε να κάνουμε και buffs για την ομάδα μας δίνοντας έτσι έναν πιο υβριδικό χαρακτήρα που ενδεχομένως θα καλύπτει τα κενά μιας ομάδας. Φυσικά, για να αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτά τα Jobs, θα πρέπει να αγοράσουμε την επέκταση Dawntrail.

Τα after-expansion patches – και συγκεκριμένα το Update 6.55 – part 2 στις 16 Ιανουαρίου – θα περιλαμβάνουν σημαντικές βελτιώσεις στα γραφικά, ενημερώσεις συστήματος και βελτιώσεις του Gold Saucer. Μια από αυτές τις προσθήκες είναι και η Uklamath, η θυγατέρα του κυβερνήτη της Tural και η θυληκή έκδοση της φυλής Hrothgar, που διακρίνεται για τις «λιθώδεις, μυώδεις φόρμες» και την «προδιάθεση για ηγεσία». Ο Yoshi-P έδειξε ότι το Female Hrothgar θα ήταν η τελευταία φυλή που θα προστεθεί στο παιχνίδι, αλλά άφησε περιθώρια για πιθανές μελλοντικές αλλαγές.

Πρόσθετες ενημερώσεις που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας περιλαμβάνουν νέες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Tural, Solution Nine και Heritage Found, μαζί με νέα Dungeon Runs, Raids και ένα collaboration με το Final Fantasy XI στο Echoes of Vana’Diel Alliance Raid. Το Quality of Life Update με τίτλο Cosmic Exploration, θα επιτρέπει στους παίκτες να επισκέπτονται άλλους πλανήτες και θα κυκλοφορήσει επίσης μετά το Dawntrail.

Tελειώνοντας, η Square Enix αποκάλυψε πως το Final Fantasy XIV κατάφερε να προσελκύσει εκατομμύρια παίκτες σε όλον τον κόσμο με 30 εκατομμύρια λογαριασμούς να έχουν δημιουργηθεί για το παιχνίδι.

Έτσι, επιγραμματικά, οι παίκτες μπορούν να περιμένουν τα εξής:

  • Η νέα Πόλη: Solution Nine
  • Νέα περιοχή: Heritage Found
  • Νέο Raid Series: The Arcadion
  • Ένα νέο Ultimate Raid: Futures Rewritten (Ultimate)
  • Νέα Dungeons
  • Νέο Lifestyle Content: Cosmic Exploration
  • Νέο Field Operations – Ένα νέο F. Operations παρόμοιο με το “The Forbidden Land, Eureka” και “Save the Queen” θα έρθει στο Dawntrail.
  • Ένα νέο Limited Job: Beastmaster

Το Final Fantasy XIV: Dawntrail αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι του 2024.