Υποστήριξη για Mods & Cross-platforming έρχονται στο Baldur’s Gate 3

H Larian Studios ανακοίνωσε πως το Baldur’s Gate 3 πρόκειται να λάβει επίσημη υποστήριξη για mods, συμπεριλαμβανομένου ενός Cross-platform .

Αν και δεν έχει καθοριστεί ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας, ο Michael Douse διαβεβαίωσε τους παίκτες ότι αυτή η ισχυρή υποστήριξη σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο έτος.

Η ομάδα δοκιμάζει επιμελώς και βελτιώνει το σύστημα για να διασφαλίσει ότι παραμένει σταθερό και για να αποφεύγει τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τα επόμενα Updates.

Εκφράζοντας ενθουσιασμό για την επερχόμενη υποστήριξη, ο Douse τόνισε τη δέσμευση της Larian στην modding κοινότητα και την επιθυμία να παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη σε όλους τους παίκτες.

Ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο αυτής της πρωτοβουλίας μπορούν να βρεθούν στο Baldur’s Gate 3 Discord, με τον ανώτερο moderator της Larian, WombatMedic, να αντιμετωπίζει επίσης τις ανησυχίες της κοινότητας σχετικά με πιθανές συγκρούσεις μεταξύ ενημερώσεων και mods.

Η Larian στοχεύει να προσφέρει modding υποστήριξη που περιλαμβάνει διάφορες πτυχές, όπως νέες κλάσεις, νέα διεπαφή χρήστη, προσαρμογές, νέα ξόρκια και μηχανικούς. Αν και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό εγχείρημα, η ομάδα σχεδιάζει να εφαρμόσει τα αρχικά στάδια της υποστήριξης σε ένα επερχόμενο σημαντικό patch – το οποίο θα αργήσει να κυκλοφορήσει.