Αλλαγές έρχονται στο Partner Program του Twitch

To Twitch ανακοίνωσε νέες κινήσεις και βελτιώσεις για το Partner Plus πρόγραμμά του ώστε να πρσοφέρει περισσότερα στους streamers και την ευκαιρία να επωφεληθούν από περισσότερα έσοδα.

Μετονομασμένο σε Plus Program, η αναθεωρημένη πρωτοβουλία, η οποία θα ισχύει από την 1η Μαΐου, εισάγει ένα χαμηλότερο όριο και επεκτείνει την επιλεξιμότητα στους Συνεργάτες. Το πρόγραμμα θα διαθέτει πλέον δύο επίπεδα: το πρώτο, με κατανομή εσόδων 60/40 υπέρ των streamers, απαιτεί όριο 100+ πόντων, ενώ το δεύτερο που προσφέρει κατανομή εσόδων 70/30, έχει όριο 300+ πόντους. Το Twitch ισχυρίζεται ότι αυτές οι αλλαγές θα επιτρέψουν σε τρεις φορές περισσότερους streamers να απολαμβάνουν premium ποσοστά καθαρών εσόδων.

Επιπλέον, το Twitch καταργεί το ανώτατο όριο εσόδων των 100.000 $, εξαλείφοντας την προηγούμενη αλλαγή σε ένα τυπικό ποσοστό της τάξεως του 50% μετά την επίτευξη αυτού του αριθμού. Αυτή η αλλαγή αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των ανησυχιών ότι το ανώτατο όριο χρησίμευσε ως αντικίνητρο για την ανάπτυξη των Streamers. Επιπλέον, από τις 3 Ιουνίου 2024, οι συνδρομές μέσω του Amazon Prime θα μεταβούν σε σταθερό επιτόκιο με βάση τη χώρα του συνδρομητή.

O CEO Dan Clancy δήλωσε σε ένα blog post:

“Ενώ οι streamers βγάζουν χρήματα από πολλές πηγές, τα έσοδα που βγάζουν απευθείας από το Twitch είναι ένα σημαντικό μέρος του τρόπου με τον οποίο χρηματοδοτούν τη ζωή τους.

Η μακροπρόθεσμη επιτυχία του Twitch εξαρτάται από την ικανότητά μας να βοηθήσουμε αυτούς τους δημιουργούς να διατηρήσουν την καριέρα τους με την πάροδο του χρόνου. Ταυτόχρονα, δεδομένου ότι οι δημιουργοί μας εξαρτώνται από το Twitch, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η δομή του μεριδίου εσόδων μας έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορούμε να διατηρήσουμε την επιχείρηση και ότι το Twitch θα είναι εδώ σε 50 χρόνια από τώρα.

Αυτή η κίνηση έρχεται μετά από επανειλλημένα αιτήματα των streamers για καλύτερο διαμοιρασμό των εσόδων αλλά όπως φαίνεται, οι συνεργάτες το θεωρούν πως η κίνηση αυτή πάει ενάντια στην κοινότητα.