Τέλος εποχής για την E3

Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες από το ντεμπούτο της, η Entertainment Software Association (ESA) ανακοίνωσε επίσημα τη διακοπή της Electronic Entertainment Expo (E3), ενός από τα μεγαλύτερα συνέδρια της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών. Η ESA μοιράστηκε τα νέα στον επίσημο λογαριασμό της E3 στο Twitter, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη για τις αναμνήσεις και αναγνωρίζοντας το εξελισσόμενο τοπίο του κλάδου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ESA, Stanley Pierre-Louis, τόνισε ότι παρά το πάθος γύρω από την E3, το αντίο ήταν η σωστή απόφαση δεδομένων των νέων ευκαιριών για τη βιομηχανία να συνδεθεί με θαυμαστές και συνεργάτες με διάφορα μέσα, συμπεριλαμβανομένων μεμονωμένων βιτρινών.

Η Ε3 αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα, με την ακύρωση της έκθεσης του 2020 λόγω της πανδημίας COVID-19 και τις επακόλουθες προσπάθειες προσαρμογής σε ψηφιακή μορφή το 2021. Ωστόσο, η εκδήλωση αγωνίστηκε να ανακτήσει την παλιά της αίγλη, σημειώνοντας περαιτέρω ακυρώσεις το 2022 και Το 2023, ακόμη και μετά από συζητήσεις για πιθανή επανεκκίνηση το 2025. Η κατάρρευση της E3 θεωρείται «στιγμή τέλους εποχής» στη βιομηχανία, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση μιας σύμβασης που κάποτε ήταν ορόσημο για πολλούς στα μέσα και την ανάπτυξη παιχνιδιών.

Παρά την αβέβαιη μοίρα της τα τελευταία χρόνια, η επίσημη επιβεβαίωση του κλεισίματος της E3 άφησε μια αίσθηση θλίψης για το τέλος μιας εκδήλωσης τόσο παλιάς όσο και η ίδια η βιομηχανία. Ωστόσο, μην ξεχνάμε πως πλέον έχουμε εκδηλώσεις όπως τα The Game Awards και τα διάφορα Direct από τις εταιρείες ανάπτυξης για την ενημέρωσή μας σχετικά με νέους και παλιούς τίτλους.