Τέλος αναδιοργάνωσης για την Embracer Group

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης επενδυτών σχετικά με την πώληση της Gearbox, ο CEO της Embracer Group, Lars Wingefors επιβεβαίωσε ότι αυτό έδωσε τέλος στη διαδικασία αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε η Embracer πέρυσι.

To ερώτημα που δημιουργήθηκε μετά από αυτή την ανακοίνωση ήταν αν η Embracer θα προχωρήσει σε αγορές άλλων στούντιο μακροπρόθεσμα. Όπως δήλωσε συγκεκριμένα:

Τερματίζουμε το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης τώρα, τέλος Μαρτίου, και η διαδικασία αναδιάρθρωσης της Gearbox ήταν μέρος αυτού του προγράμματος. Τώρα μας πλησιάζουν, θα έλεγα όχι εντελώς καθημερινά, αλλά σε εβδομαδιαία βάση, εταιρείες που θα ήθελαν να αποκτήσουν ορισμένα περιουσιακά στοιχεία εντός του ομίλου. Και ήμουν πολύ ξεκάθαρος ότι δεν είναι προς πώληση, γιατί είναι πολύ σημαντικό μέρος για τον όμιλο και για τους μετόχους του ομίλου στο μέλλον.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να επαναλάβουμε την προηγούμενη στρατηγική του ομίλου για την άνοδο άλλων εταιρειών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι εταιρείες που πούλησε η Embracer είχαν λιγοστά έσοδα οπότε και η εταιρεία αποφάσισε να τις πουλήσει ώστε να ελαττώσει την ζημιά αλλά και να εξασφαλίσει κέρδη για το μέλλον.

Επιδιώκοντας να κάνουμε περισσότερες συμφωνίες [συγχωνεύσεων και εξαγορών] – νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να αρχίσουμε να μιλάμε για επανεκκίνηση των συγχωνεύσεων και εξαγορών. Τώρα βρισκόμαστε στις τελευταίες φάσεις της εξέτασης για το μέλλον του ομίλου και αυτή είναι η υψηλότερη εστίαση και προτεραιότητά μας – πώς φτιάχνουμε τους εαυτούς μας και δομούμε τους εαυτούς μας, και χρησιμοποιούμε τα περιουσιακά στοιχεία που έχουμε μέσα στην ομάδα, και πώς τα αξιοποιούμε καλύτερα συνεργαζόμενα, χρησιμοποιώντας διαφορετικές λειτουργίες. Νομίζω ότι αυτό είναι το επίκεντρό μας αυτή τη στιγμή, για να αυξηθεί η κερδοφορία και η δημιουργία εσόδων, δημιουργώντας απλά καλύτερα προϊόντα και παιχνίδια.

Η Embracer έφτασε να έχει υπό το φτερό της 138 στούντιο, συμπεριλαμβανομένων των Gearbox, Crystal Dynamics, Eidos Montreal, Volition, Piranha Bytes, Ghost Ship Games, 3D Realms, 4A Games, Flying Wild Hog, Sabre Interactive, Perfect World, Tuxedo Labs, Coffee Stain, Dambuster Studios, World Interactive, Warhorse Studio με τα περισσότερα να έχουν αγοραστεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια η εταιρεία έχει προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού, την πρόσφατη πώληση των Gearbox και Saber Interactive. Φυσικά, δεν ξεχνάμε και το κλείσιμο των Free Radical του TimeSplitters και της Volition της σειράς Saints Row.