Ρεκόρ πωλήσεων για το Resident Evil 4 Remake

H Capcom ανακοίνωσε πως το Remake του Resident Evil 4 κατέγραψε ένα ρεκορ πωλήσεων από την ημέρα κυκλοφορίας του μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία γράφει πως η σειρά Monster Hunter σημείωσε καλές πωλήσεις, λόγω της ανακοίνωσης του Monster Hunter Wilds, μιας ολοκαίνουργιας προσθήκης στη σειρά. Επιπλέον, το Resident Evil 4 συνέβαλε στην αύξηση των πωλήσεων, φτάνοντας τις 6,48 εκατομμύρια μονάδες, υποστηριζόμενα από συνεχή προωθητικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων δωρεάν ενημερώσεων τίτλου για το PlayStation VR2.

Η Capcom διεξήγαγε προληπτικές προωθητικές εκστρατείες για να κερδίσει ευρεία αναγνώριση για την πνευματική της ιδιοκτησία και να αποκτήσει νέους παίκτες, εστιάζοντας κυρίως στις πωλήσεις τίτλων όπως το Resident Evil 2. Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις τίτλων του καταλόγου της έφτασαν τα 26,7 εκατομμύρια μονάδες, ξεπερνώντας τα 22 εκατομμύρια μονάδες την ίδια περίοδο της προηγούμενης χρονιάς, ενισχύοντας έτσι τις πωλήσεις.

Το Resident Evil 4 κυκλοφόρησε για PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 και PC μέσω Steam στις 24 Μαρτίου 2023, ακολουθούμενο από Mac, iPhone 15 Pro και iPad στις 20 Δεκεμβρίου 2023.