Η Larian Studios ζητά να σταματήσουν οι απειλές για την επερχόμενη υποστήριξη σε mods

Μετά από μια περίοδο έντασης μεταξύ της Larian Studios, των modders και των χρηστών των mods που έλαβε χώρα στην επίσημο Discord server της από τότε που το Baldur’s Gate 3 βγήκε από την Early Access ,ένα κομμάτι των δημιουργών έστειλε μια δημόσια επιστολή προς την Larian, ζητώντας καλύτερο έλεγχο της κοινότητας και περισσότερη διαφάνεια σχετικά με την κατάσταση της υποστήριξης mod.

Όπως ήταν αναμενόμενο εκδηλώθηκε μεγάλη τοξικότητα και μίσος κατά των developers και της Larian γενικότερα από αγνώστους που φαίνεται να ανήκουν στην κοινότητα του παιχνιδιού. Με επίσημο τρόπο, η Larian μέσω του υπεύθυνου publishing της εταιρείας Michael Douse, πήρε θέση για το θέμα.

Ο Michael Douse, με επίσημες δημοσιεύσεις στο Χ, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια ως προς τα κακεντρεχή και απειλητικά μηνύματα που λαμβάνουν. Έδωσε υπόσχεση για σημαντικά σχέδια με την επίσημη υποστήριξη mods και παρακάλεσε τους παίκτες να σταματήσουν να ασκούν τόσο άσχημη πίεση προς τους εργαζόμενους.

Επιπλέον, τόνισε την ραγδαία αύξηση των fans του Baldur’s Gate 3, το οποίο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα πήγε από 2 εκατομμύρια παίκτες στους 10 εκατομμύρια. Επομένως θεωρεί λογικό μέσα σε μια τόσο μεγάλη και εκπληκτική κοινότητα να υπάρχουν και λίγα μεμονωμένα κακοπροαίρετα περιστατικά.

Επίσης μας πληροφόρησε πως χρειάζεται χρόνο και δουλειά ακόμα για να έρθουν επίσημα τα mods και να υπάρξει υπομονή για το πολυπόθητο update. Ήταν μια κίνηση για να δείξει την πρόθεση της Larian για ανοικτή επικοινωνία με όλους, ωστόσο προειδοποίησε πως αν συνεχιστεί αυτή η τοξικότητα ίσως χρειαστεί να αλλάξει πολιτική [το studio].

Τέλος, στο Discord, ο υπεύθυνος στρατηγικής του community της Larian WombatMedic, είπε ότι ο σκοπός της υποστήριξη mod είναι για πράγματα όπως το User Interface, τους μηχανισμούς και συγκεκριμένα assets του παιχνιδιού. Όμως μάλλον απέχει ακόμη αρκετό καιρό από την επίσημη κυκλοφορία. Επιπρόσθετα η υποστήριξη cross-platform μεταξύ των κονσολών είναι κάτι το οποίο είναι στο πρόγραμμα και δουλεύεται για να προστεθεί σε μελλοντικό patch.