Η Capcom ανακοίνωσε αύξηση μισθών στο πρόγραμμα αποφοίτων

Σε μια χρονιά που ξεκίνησε και συνέχισε τις απολύσεις στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών, είναι σπάνιο να ακούμε θετικές εξελίξεις στον χώρο.

Η Capcom ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αυξήσει τους μισθούς κατά τουλάχιστον πέντε τοις εκατό κατά μέσο όρο το επόμενο οικονομικό έτος, καθώς και αύξηση των αρχικών μισθών για τους απόφοιτους που προσλαμβάνονται το 2025.

Η αλλαγή θα συνοδεύεται και από μια μονομερή πληρωμή σε όλους τους τρέχοντες υπαλλήλους και σε όσους ενταχθούν στην εταιρεία από τον Απρίλιο του 2024 και μετά, αποκάλυψε η Capcom σε δελτίο τύπου της.

Οι αλλαγές αποτελούν μέρος της επενδυτικής στρατηγικής ανθρώπινου δυναμικού της Capcom, και η εταιρεία δήλωσε ότι δεσμεύεται να “επενδύσει περαιτέρω στο ανθρώπινο κεφάλαιο και στην απόκτηση εξαιρετικού ταλέντου“.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, ο τωρινός αρχικός μισθός σε Yen είναι στα ¥235,000, με την αύξηση να ανέρχεται στα ¥300,000 δηλαδή μια αύξηση κατά ¥65,000. Βέβαια, δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο μέσος μισθός για έναν game developer στην Ιαπωνία – μιας και το Yen αποτυπώνεται αρκετά διαφορετικά από τα συνηθισμένα – αλλά με μια μετατροπή οι μέσοι μισθοί, τουλάχιστον στην Capcom, κυμαίνονται από 1500-2000€.

Ας ελπίσουμε μόνο πως για να υποστηρίξει αυτές τις αυξήσεις, πέρα από το DRM-Spam, δεν θα χρειαστεί να απολυθεί προσωπικό.