Απολύσεις ύψους 25% στην Unity

Συνεχίζοντας τις…βαρυσήμαντες αποφάσεις και τις επιχειρηματικές της κινήσεις – ειδικά μετά την ανακαλεσμένη ανακοίνωση της λήψης προμήθειας από την χρήση της Engine της – η Unity επιβεβαίωσε επίσημα μια σημαντική μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά περίπου 25% για να τοποθετηθεί σε “μακροπρόθεσμη και κερδοφόρα ανάπτυξη”.

Αυτός είναι ο τέταρτος γύρος απολύσεων από το περασμένο έτος και αναμένεται να είναι ο μεγαλύτερος στην ιστορία της Unity, επηρεάζοντας περίπου 1.800 υπαλλήλους σε όλες τις ομάδες και τα τμήματά της.

Η κίνηση είναι μέρος της στρατηγικής της Unity να εξορθολογίσει και να γίνει μια πιο ευέλικτη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία, όπως περιγράφεται στην Επιστολή Μετόχων του Νοεμβρίου 2023. Η αναδιάρθρωση ακολουθεί μια ταραχώδη περίοδο, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών ηγεσίας (όπως της αποχώρησης του πρώην CEO, John Riccitiello) και της αμφιλεγόμενης ανακοίνωσης των προηγούμενων μηνών σχετικά με την χρέωση στην χρήση της engine, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από τους developers παιχνιδιών.

Ο προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της Unity, James Whitehurst, τόνισε την ανάγκη να εξαλειφθούν οι απολύσεις και να ενισχυθεί η συνεργεία εντός του portfolio της εταιρείας για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του προσωπικού της.

Παρά τον αναμενόμενο χαρακτήρα αυτών των περικοπών, το μέγεθος των απολύσεων, που αποτελούν το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού, έχει προκαλέσει κραδασμούς στον κλάδο, συμβάλλοντας στο ευρύτερο μοτίβο αστάθειας που παρατηρήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023. Η αναδιάρθρωση φαίνεται να είχε θετικό αντίκτυπο στην τιμή της μετοχής της Unity, η οποία έχει ανακάμψει σημαντικά μετά την ανακοίνωση της επαναφοράς της εταιρείας και των προηγούμενων απολύσεων τον Νοέμβριο του 2023.

Η εταιρεία εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τη συνεισφορά των εργαζομένων που επηρεάστηκαν και υποσχέθηκε την υποστήριξη της κατά τη διάρκεια αυτής της προκλητικής μετάβασης, τονίζοντας τη δέσμευσή της να προσπαθήσει να επανέλθει από τις αλλαγές με την κατανόηση και την υποστήριξη της κοινότητας και των stakeholders.