Το Dark and Darker έρχεται στο Epic Games Store

Όπως ίσως γνωρίζετε, το Dark and Darker, ένα extraction dungeon crawler RPG που είχε κυκλοφορήσει πριν καιρό στο Steam αφαιρέθηκε από την πλατφόρμα για διάφορους λόγους. Τώρα, η ομάδα ανάπτυξης ανακοίνωσε την επιστροφή του παιχνιδιού σε νέο ψηφιακό κατάστημα και συγκεκριμένα στο Epic Games Store.

Η Ironmace μίλησε για εμπιστοσύνη στο project και ενημέρωσε πως η ομάδα δουλεύει πάνω στο παιχνίδι με στόχο να το φέρει σε ευρύτερο κοινό. Η πρώτη ευχάριστη επίσημη κίνηση είναι η σελίδα του παιχνιδιού στο Epic Games Store.

Για την ιστορία το Dark and Darker έκανε τεράστια επιτυχία στο Steam το Φεβρουάριο του 2023, παρόλο που ήταν σε Alpha έκδοση με αρκετά προβλήματα. Ωστόσο, εξ αρχής αντιμετώπισε προβλήματα με τη Nexon, η οποία κατηγόρησε το στούντιο για κλοπή κώδικα και άλλων περιουσιακών στοιχείων. Σύντομα έγινε έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της Ironmace και επήλθε η διαγραφή του από το Steam λίγο αργότερα.

Η Ironmace προσπάθησε στη συνέχεια την τακτική του δωρεάν playtest μέσω torrents , αλλά αυτό δεν είναι μια επιτυχημένη πρακτική. Η δικαστική διαμάχη συνεχίζεται, με τη πρώτη απόφαση να βγαίνει στη Νότια Κορέα πως η Ironmace αθωώνεται. Σαφέστατα και εκκρεμούν ακόμα αρκετά επεισόδια σε αυτή τη διαμάχη αλλά το πρώτο βήμα είναι θετικό για το μέλλον του στούντιο και του παιχνιδιού.

Τέλος, άγνωστο παραμένει αν το Dark and Darker θα επιστρέψει στο Steam κάποια στιγμή στο μέλλον με την εταιρεία να μην δείχνει άρνηση.