Offensive Combat: Redux! | Review [Restored]

To Offensive Combat: Redux! παρουσιάζει ένα συναρπαστικό μείγμα χαρακτήρων και παραλογισμών, όπως φαίνεται στην εισαγωγική του εικόνα με τον Donald Trump, ένα κοτόπουλο και έναν χορευτή της disco να μας προετοιμάζουν για αυτό που θα δούμε. Ανεπτυγμένο από την Three Gates, αυτό το FPS που κυκλοφόρησε στα μέσα Αυγούστου στοχεύει να συνδυάσει μη συμβατικά στοιχεία με εκτεταμένες επιλογές βελτίωσης των χαρακτήρων, προσκαλώντας τους παίκτες να εξερευνήσουν τη μοναδική του υπόθεση. Ωστόσο, η προέλευση του παιχνιδιού χρονολογείται από το 2012, όταν αρχικά εισήχθη ως ένα δωρεάν browser game από την U4iA Games. Τώρα, με την Redux! έκδοση, που αναπτύχθηκε από διαφορετικό στούντιο, προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με την αναβίωση αυτού του τίτλου.

Ενώ το Offensive Combat: Redux! προσφέρει ένα μείγμα κλασικών στοιχείων των FPS με ασυνήθιστα χαρακτηριστικά, όπως χυδαίες δυνατότητες και περίεργους συνδυασμούς χαρακτήρων, στερείται κάποιας αφήγησης. Το παιχνίδι εστιάζει σε μεγάλο βαθμό σε διαδικτυακούς αγώνες, με δημοφιλή modes όπως Deathmatch, Team Deathmatch και Capture the Flag. To single-player παρέχει μια εναλλακτική εμπειρία, αλλά αποτυγχάνει να προσφέρει επιπλέον βάθος ή περιεχόμενο, προσφέροντας μόνο αγώνες με bots σε διάφορους χάρτες.

O τίτλος διαθέτει ατελή τεχνητή νοημοσύνη για τα bots, που συχνά επιδεικνύουν περίεργη συμπεριφορά που κυμαίνεται από αισθητά ελαττωματική έως σχεδόν αήττητη. Ωστόσο, αυτό είναι μικρότερο πρόβλημα σε κανονικούς διαδικτυακούς αγώνες, με την προϋπόθεση ότι η σύνδεση είναι επιτυχής. Το παιχνίδι ακολουθεί τυπικά μοτίβα των FPS, αλλά η έλλειψη ασυμφωνίας μεταξύ κίνησης και εφέ των όπλων με την ανατροφοδότηση είναι αρκετά μεγάλη και ίσως μας βγάλει “εκτός”.

Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του παιχνιδιού είναι οι εκτενείς επιλογές προσαρμογής των χαρακτήρων, που επιτρέπουν στους παίκτες να ενσαρκώνουν ποικίλες μορφές από μαζορέτες έως internet trolls, πειρατές ή ακόμα και Yetis. Αυτό περιλαμβάνει αντισυμβατικές επιλογές, όπως το να ντυνόμαστε ως ένα γιγαντιαίο hot dog ή να ενσαρκώνουμε πολιτικές προσωπικότητες όπως ο Donald Trump ή η Hillary Clinton με ρούχα φυλακής. Ενώ η προσαρμογή είναι ισχυρή, δεν είναι όλες οι επιλογές ρούχων δωρεάν, απαιτώντας μερικά από τα χρήματά μας. Tα microtransactions ευτυχώς απουσιάζουν, προσθέτοντας μια μικρή θετική πτυχή.

To Offensive Combat: Redux! εισάγει μοναδικά στοιχεία όπως την ικανότητα να κάνουμε χειρονομίες πάνω σε ηττημένους αντιπάλους, προσθέτοντας ένα στρώμα χιούμορ και ταπείνωσης στο παιχνίδι. Παρά τις προσπάθειες ψυχαγωγίας, τα γραφικά, τα textures και ο ήχος του παιχνιδιού αποτυγχάνουν να εντυπωσιάσουν, με μια μέση ποιότητα που μπορεί να μην ικανοποιεί τους πιο απαιτητικούς παίκτες.

Όπως είναι αναμενόμενο, το παιχνίδι δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλο playerbase, κάτι που επηρεάζει αρνητικά τη συνολική εμπειρία παιχνιδιού και πόσο μάλλον την εύρεση κάποιου αγώνα. Αυτή η έλλειψη παικτών είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα για ένα παιχνίδι που εστιάζει κυρίως στο online κομμάτι του. Αν θέλουμε να παίξουμε online, θα χρειαστεί να έχουμε μεγάλη υπομονή καθώς η βάση των παικτών είναι αρκετά μέτρια εώς ανύπαρκτη. Ενώ το Deathmatch είναι το mode που παίζεται περισσότερο, η αναμονή για άλλες λειτουργίες μπορεί να είναι μεγάλη.

Σε γενικές γραμμές, το Offensive Combat: Redux! δεν προσφέρει πολλά. Αν ψάχνουμε για ένα παιχνίδι που συνδυάζει τη χαλάρωση με το αμφιλεγόμενο χιούμορ, είμαστε στο σωστό μέρος. Δεν θα χρειαστεί καν ατελείωτες ώρες παιχνιδιού για να φτάσουμε στην υψηλότερη κατάταξη. Επιπλέον, οι developers έχουν υποσχεθεί ότι όλα τα DLC θα είναι διαθέσιμα δωρεάν, αν και αυτό δεν είναι απολύτως ικανοποιητικό λαμβάνοντας υπόψη τη μέτρια κατάσταση του παιχνιδιού. Μένει να δούμε αν οι developers μπορούν να βελτιώσουν το παιχνίδι με την πάροδο του χρόνου, αλλά λόγω της τρέχουσας δημοτικότητάς του, κρατάμε μικρό καλάθι.

Offensive Combat: Redux! | Review [Restored]
ΣΥΝΟΨΗ
Με ένα ικανοποιητικό σύστημα μάχης αλλά με πολλές ελλείψεις και αμφίβολες επιλογές σχεδιασμού, το Offensive Combat: Redux! καλύτερα να έμμενε στους browsers.
5.5
ΒΑΘΜΟΣ