Απολύσεις πραγματοποιήθηκαν στην Bungie

Η Bungie, η δημιουργός της σειράς Destiny, απέλυσε 220 υπαλλήλους που αντιπροσωπεύουν περίπου το 17% του εργατικού δυναμικού της.

Αυτό ακολουθεί έναν προηγούμενο γύρο απολύσεων τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, όταν απολύθηκαν 100 υπάλληλοι από το τότε 1200-μελές εργατικό δυναμικό της. Συνολικά, η Bungie έχει μειώσει περίπου το ένα τέταρτο του εργατικού της δυναμικού τους τελευταίους εννέα μήνες.

Ο διευθύνων σύμβουλος Pete Parsons περιέγραψε την απόφαση ως μία από τις πιο δύσκολες που έχει λάβει ποτέ το στούντιο, αποδίδοντάς την στην αύξηση των κόστους ανάπτυξης, στις αλλαγές στη βιομηχανία και στις παρατεταμένες οικονομικές συνθήκες, οι οποίες κατέστησαν απαραίτητες τις σημαντικές αλλαγές στη δομή κόστους και την εστίαση των αναπτυξιακών προσπαθειών αποκλειστικά στο Destiny και το Marathon.

Οι απολύσεις θα επηρεάσουν κάθε επίπεδο της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων ηγετικών και ανώτερων θέσεων. Παρά την πρόσφατη επιτυχία με το The Final Shape, η Bungie έκρινε αναγκαίο να αναπροσαρμόσει το στούντιο και να ευθυγραμμιστεί με πιο ρεαλιστικούς οικονομικούς στόχους.

Για την υποστήριξη των επηρεαζόμενων, η Bungie θα προσφέρει ένα γενναιόδωρο πακέτο εξόδου, συμπεριλαμβανομένων αποζημιώσεων, μπόνους και κάλυψης υγείας. Επιπλέον, η Bungie σχεδιάζει να ενσωματώσει 155 ρόλους στη Sony Interactive Entertainment (SIE) τους επόμενους μήνες και να μεταφέρει ένα από τα πρώιμα αναπτυξιακά της έργα στη PlayStation Studios για τη δημιουργία νέου στούντιο.

Η Bungie πλέον διαθέτει πάνω από 850 μέλη αφιερωμένα στα Destiny και Marathon, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η φιλοδοξία της να διαχειριστεί τρεις παγκόσμιες σειρές παιχνιδιών “τέντωσε” υπερβολικά το ταλέντο της. Αυτή η υπερέκταση, σε συνδυασμό με τη γενική οικονομική επιβράδυνση και την πτώση στη βιομηχανία παιχνιδιών, οδήγησε σε οικονομικές προκλήσεις. Παρά τις προσπάθειες για την άμβλυνση αυτών των ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων παρεμβάσεων ηγεσίας και ομάδων προϊόντων, τα μέτρα αυτά ήταν ανεπαρκή.

Ο παγκόσμιος ηγέτης κοινότητας Dylan Gafner εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση, επικρίνοντας την απώλεια κορυφαίου ταλέντου της βιομηχανίας και την ευθύνη που επιρρίπτεται στους εργαζόμενους.