[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ] Η Blizzard ανακοίνωσε επιτέλους την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του WoW Classic, μαζί με τις πρώτες (σύντομες) πληροφορίες για την συμμετοχή στην αντίστοιχη Closed Beta.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το WoW Classic κυκλοφορεί στις 27 Αυγούστου. Οι παίκτες θα μπορούν να λάβουν μέρος στην Closed Beta στις 15 Μαίου, και αν θέλετε να εγγραφείτε για να συμμετέχετε τότε μπορείτε να το κάνετε μέσω του συνδέσμου εδώ.

[ΑΡΧΙΚΟ] Καθώς πλησιάζουμε στην ίσως επικότερη αναγέννηση παιχνιδιού όλων των εποχών, που δεν είναι άλλο από το World of Warcraft: Classic, η Blizzard φαίνεται πως «ανοίγει τις πόρτες» προς το κοινό για να πάρει μία γεύση από όσα έρχονται!

Ο John Hight (Exec. Producer) ανακοίνωσε στην Blizzcon 2018 πως έχουν γίνει τεράστια βήματα, τον τελευταίο χρόνο, όσον αφορά το World of Warcraft: Classic. Την επόμενη χρονιά, μάλιστα, αναμένεται πως θα ανοίξουν και επίσημα οι servers. Φυσικά για ορισμένους δεν θα είναι τόσο μεγάλη η αναμονή μιας και όσοι έχουν στην κατοχή τους ένα Virtual Ticket για να παρακολουθήσουν την Blizzcon, θα αποκτήσουν πρόσβαση (μία μορφή demo) για περιορισμένο χρόνο, ξεκινώντας από σήμερα. Το καλύτερο της υπόθεσης είναι πως δεν θα χρειαστεί κάποια έξτρα συνδρομή για να παίξει κάποιος στους «Classic Servers» όταν ανοίξουν, παρά μόνο αυτή η μία που υπάρχει για το «κανονικό» παιχνίδι.

Μία «κλασική έκδοση», ή κάτι τύπου «remaster», είναι κάτι που ζητούσαν για αρκετά χρόνια οι hardcore fans του WoW αλλά η Blizzard δεν έπαιρνε το ρίσκο (δικαιολογημένα) να επενδύσει σε κάτι τόσο δύσκολο έργο. Έχουν περάσει 14 χρόνια από την κυκλοφορία του τίτλου και όμως αρκετοί θεωρούν πως το «πρωτόγονο» gameplay και οι μηχανισμοί εκείνης της περιόδου, είναι αυτό που προσδιορίζει την ταυτότητα του World of Warcraft. Έτσι λοιπόν, βαδίζοντας στα χνάρια της NCSoft που έκανε το ίδιο με το Lineage II, μάθαμε την προηγούμενη χρονιά πως τελικά θα είναι εφικτή η «ανάσταση» του vanilla WoW.

Στόχος του World of Warcraft: Classic είναι η επαναφορά του τίτλου όπως τον είχε γνωρίσει ο πυρήνας του fan-base, το 2004 που πρωτοκυκλοφόρησε. Το World of Warcraft: Classic θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2019.