Τα παιχνίδια φαντασίας, με δράκους, ιππότες, πριγκίπισσες, και μεσαιωνικά περιβάλλοντα, έχουν καθορίσει και διαμορφώσει σχεδόν όλα τα μέσα ψυχαγωγίας και διασκέδασεις. Από βιβλία και κόμικ, μέχρι σειρές και ταινίες, η φαντασία έχει γεννήσει κόσμους και χαρακτήρες που μένουν χαραγμένοι στην μνήμη μας και μας δημιουργείται η επιθυμία να γίνουμε ένας από αυτούς, ή να ζήσουμε την ζωή τους.

Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ, πως οι πολεμιστές, οι μάγοι, και οι αλχημιστές γίνονται πετυχημένοι ήρωες και μισθοφόροι; Ναι, μπορεί να τους κάνει η ζωή έτσι, μπορεί κάποιος περιπλανώμενος ξιφομάχος να τους έμαθε τα μυστικά του, ή να γεννήθηκαν σε μια σημαντική οικογένεια με όλες τις ανέσεις. Υπάρχουν όμως και κόσμοι, όπου οι πολεμιστές και οι ήρωες πρέπει να φοιτήσουν σε κάποια ακαδημία, να πάρουν τους κατάλληλους βαθμούς, και να αποφοιτήσουν ώστε να γίνουν χρήσιμα και ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Το Valthirian Arc: Hero School Story έρχεται να διηγηθεί μια τέτοια ιστορία, τοποθετώντας μας στον ρόλο του διευθυντή μιας σχολής μαγείας και «παραγωγής» ηρώων. Πρέπει να αναλάβουμε την εκπαίδευση των υποψηφίων ηρώων, να τους οδηγήσουμε μέσα σε αποστολές και άγνωστες περιοχές, να τους βοηθήσουμε να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους, και να τους κατευθύνουμε μέχρι το τέλος της μαθητικής τους ζωής, δηλαδή στην αποφοίτηση.

Η ιστορία του Valthirian Arc: Hero School Story είναι σχετικά απλή, και συνηθισμένη για όσους παρακολουθούν σειρές anime. Η σχολή της οποίας αναλαμβάνουμε τα ηνία βρίσκεται στην μέση πέντε διαφορετικών βασιλείων. Κάθε βασίλειο έχει και από μία βασίλισσα και όπως είναι φυσικό, τα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα επηρεάζουν το μέλλον της κάθε χώρας. Η Ακαδημία Ηρώων της Valthiria έχει ως κύριο σκοπό να εκπαιδεύσει και να προετοιμάσει διαδόχους και ικανούς πολεμιστές για να αναλάβουν την προστασία των βασιλείων και την διατήρηση της ειρήνης σε αυτά.

Από τα πρώτα μόλις λεπτά, μας γίνεται γνωστό πως είμαστε οι Διευθυντές της σχολής, ενώ παράλληλα ερχόμαστε σε επαφή με όλες τις βασίλισσες. Η Βασίλισσα Hilda όμως, λόγω αδυναμίας και αρρώστιας, δεν μπορεί να μας βοηθήσει άμεσα στο νέο μας εγχείρημα. Έτσι, καλούμαστε να δημιουργήσουμε από την αρχή την ακαδημία και να την τροποποιήσουμε έτσι ώστε να γίνει για άλλη μια φορά το «καμάρι» της Valthiria. Με την βοήθεια της πιστής μας Jeanne θα δημιουργήσουμε μια μεγαλοπρεπή σχολή, την στιγμή που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσους κινδύνους και απειλές για όλο το κόσμο.

Το Valthirian Arc παρουσιάζεται ως ένα Management παιχνίδι με ελαφριά στοιχεία Action RPG. Πριν αρχίσουμε την δημιουργία κτηρίων και αιθουσών, αναλαμβάνουμε να οδηγήσουμε μια ομάδα μαθητών στην ακαδημία. Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουμε άμεσα και το σύστημα μάχης του παιχνιδιού που γίνεται σε ισομετρική προοπτική, σε μικρούς χάρτες γεμάτους αποστολές και απαιτούμενα. Στην αρχή, όλες οι αποστολές είναι απλές και γραμμικές, και δεν αφήνουν πολλά περιθώρια εξερεύνησης με τα ατελείωτα tutorials τους. Όταν τα ολοκληρώσουμε όμως, μας δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσουμε το παιχνίδι με τον δικό μας τρόπο και χρόνο, ανακαλύπτοντας σταδιακά όλα τα μυστικά του.

Όσο η ιστορία προχωράει, αναλαμβάνουμε περισσότερους μαθητές, και ολοκληρώνουμε αποστολές, η ακαδημία μας θα μεγαλώνει συνεχώς. Νέα δωμάτια θα ανοίγονται για κτήσιμο, ενώ επιπλέον χώρος θα προσθέτεται για να τα τοποθετήσουμε. Περισσότερα δωμάτια σημαίνει και περισσότεροι μαθητές.

Παρά την δυνατότητα δημιουργίας δωματίων, η μορφολογία τους είναι προκαθορισμένη και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να θέσουμε τι σκοπό θα εξυπηρετούν. Έτσι, το επίκεντρο της προσοχής ‘πέφτει’ στην προτεραιότητα των δωματίων, παρά στην αποτελεσματική οργάνωσή τους. Βέβαια, δεν υπάρχουν δωμάτια που δεν χρειάζεται να χτιστούν, αλλά δεν υπάρχει και αρκετός χώρος για να τα φτιάξουμε όλα.

Οι αποστολές που αναλαμβάνουν οι μαθητές γίνονται πάντα υπό την επιτήρηση ενός καθηγητή, την στιγμή που άλλοι καθηγητές είναι υπεύθυνοι για τα απαιτούμενά τους. Στέλνοντας μέχρι και τέσσερις μαθητές, μπορούμε να επιλέξουμε την οργάνωση της ομάδας μας, αλλά και να ελέξουμε κάθε μαθητή ξεχωριστά. Το σύστημα μάχης, αν και απλό, είναι διασκεδαστικό και αμέσο, ενώ οι συνδυασμοί που προκύπτουν από τις ομάδες οδηγούν σε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Φυσικά, δεν θα μιλούσαμε για RPG αν δεν κερδίζαμε πόντους εμπειρίας. Με αυτούς, οι μαθητές μπορούν να λάβουν νέα επίπεδα δύναμης, να ενισχύσουν τις ικανότητές τους, και να ξεκλειδώσουν νέες κλάσεις. Σε κάθε 10 επίπεδα μπορούμε να ανοίξουμε μια νέα κλάση για τον μαθητή, ενώ στα 20 του ανοίγουμε και δεύτερο job. Κάθε επάγγελμα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του, ενώ φέρνει τους μαθητές ένα βήμα πιο κοντά στην αποφοίτηση.

Δυστυχώς, οι τροποποιήσεις που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε φαντάζουν αρκετά περιορισμένες, με τους μαθητές να μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε συγκεκριμένες ικανότητες, και να φορέσουν λίγα κομμάτια εξοπλισμού. Βέβαια, όσο εξελίσουμε τους ήρωές μας, η εμφάνισή τους αλλάζει αλλά μέχρι χωρίς να υπάρχει μεγάλη ποικιλία μετά από κάποιο σημείο.

Το Valthirian Arc: Hero School Story είναι ένα αρκετά απλό παιχνίδι. Δεν μας ξεγελάει με περίπλοκους μηχανισμούς, ή ατελείωτο επαναλαμβανόμενο περιεχόμενο, αλλά με μια ευχάριστα απλή ιστορία, και φιλικά προς τον χρήστη συστήματα. Είναι ένα άμεσο παιχνίδι διαχείρισης από το οποίο όμως απουσιάζουν αρκετά συστήματα όπως η δυνατότητα πλήρους τροποποίησης. Παρόλα αυτά, παραμένει ένας ευχάριστος και χαριτωμένος τίτλος ο οποίος μας βοηθάει να ξεφύγουμε από τα καθιερωμένα, και να χαλαρώσουμε με το εξίσου χαλαρό gameplay του.

Ευχαριστούμε την PQUBE για την παροχή του Review Code.

Valthirian Arc: Hero School Story - Review
ΙΣΤΟΡΙΑ7
GAMEPLAY7.5
ΓΡΑΦΙΚΑ6.5
ΑΠΟΔΟΣΗ7.5
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 6
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ5
7Καλό
Reader Rating: (0 Votes)
0.0