Cypher [10/4/2020]

H Closed Beta του Valorant καλά κρατεί (και μάλιστα είναι πολύ επιτυχημένη) αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Riot Games σταματά να παρουσιάζει τους χαρακτήρες του παιχνιδιού. Έτσι, ήρθε η στιγμή να γνωρίσουμε τον Cypher, έναν Μαροκινό άρχοντα των τεχνασμάτων και της κατασκοπείας.

Το παρακάτω βίντεο μας δίνει μια ιδέα από τις ικανότητες του χαρακτήρα:

Πρώτη και καλύτερη ικανότητα είναι το Cyber Cage, μια παγίδα που επιβραδύνει τους εχθρούς που περνάνε μέσα από αυτή, και το Signature, μια χειροκίνητη φορητή κάμερα που ρίχνει φλεγόμενα βελάκια στους εχθρούς και αποκαλύπτει την τοποθεσία τους.

Επιπλέον, ο Cypher έχει πρόσβαση στο Trapwire, μια παγίδα που μπορεί να βάλει μεταξύ διαφόρων τοίχων ώστε να αποκαλύψει τους εχθρούς του και να τους περιορίσει. Τέλος, η Ultimate του, το Neural Theft του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει έναν νεκρό εχθρό για να αποκαλύψει την τοποθεσία της υπόλοιπης ομάδας.

Jett [3/4/2020]

H αποκάλυψη των ηρώων του Valorant’s συνεχίζεται με την Jett, μια πολεμίστρια που βασίζεται στην ταχύτητα και την ευλυγισία για να αιφνιδιάσει τους εχθρούς της με ακριβείς επιθέσεις πριν αντιδράσουν.

Το παρακάτω trailer δείχνει τρεις από τις τέσσερις ικανότητές της:

  • Cloudburst: Throw out a cloud of fog that obscures vision on impact
  • Updraft: After a brief windup, propel yourself upwards
  • Tailwind: Immediately dash a short distance in the direction you’re moving

Η Jett έχει τις ικανότητες Cloudburst με την οποία ρίχνει ένα σύννεφο ομίχλης που δυσκολεύει την όραση των αντιπάλων της, το Updraft που της επιτρέπει να αιωρηθεί προς τα πάνω, και το Tailwind που της επιτρέπει να ωθηθεί προς τα εμπρός.

Με την ultimate της, το Blade Storm, κρατά και πετά διάφορα μαχαιράκια που κάνουν αυτόματο headshot στους εχθρούς της. Τα μαχαίρια μπορούν να πεταχτούν ένα-ένα ή σε μικρές δόσεις όλα μαζί και προκαλούν αρκετά μεγάλη ζημιά.

Sage [26/3/2020]

Η επόμενη από τους 8 χαρακτήρες του Valorant είναι η Sage, μια μισθοφόρος που υποστηρίζει την ομάδα της με αμυντικές και θεραπευτικές ικανότητες.

Η Sage έχει δύο διαφορετικά orbs που μπορεί να χρησιμοποιήσει στην μάχη. Το ένα είναι το Slow Orb, το οποίο δημιουργεί ένα πεδίο στο οποίο οι αντίπαλοι παίκτες γίνονται πιο αργοί και κάνουν αυξημένο θόρυβο όταν κινούνται. Το δεύτερο είναι το Barrier Orb, που δημιουργεί έναν τοίχο για να εμποδίζει την κίνηση των αντιπάλων.

Η Sage μπορεί να εξαπολύσει και ένα Healing Orb που μπορεί να γιατρεύει την ομάδα της για κάποια δευτερόλεπτα, και η Resurrection ultimate μπορεί να επαναφέρει έναν νεκρό σύμμαχο με πλήρη ενέργεια – τι πρωτότυπο.

Sova [21/3/2020]

H παρουσίαση των ηρώων του Valorant συνεχίζεται με τον Ρώσσο Sova, τον ελεύθερο σκοπευτή. Έχει στην διάθεσή του ένα παντοδύναμο rifle που του επιτρέπει να σκοτώνει τους εχθρούς του από μακριά, με το drone του να τον βοηθάει στο να εντοπίσει τα υποψήφια θύματά του.

Επιπλέον, το Sonar Arrow του επιτρέπει να αποκαλύψει κρυμμένους εχθρούς τους οποίους μπορεί να διαλύσει με τη Ultimate του Hunter’s Fury, μια ικανότητα με την οποία εκτοξεύονται τρία βέλη που διαπερνάνε τοίχους και μπορούν να ταξιδέψουν σε όλη την έκταση του χάρτη.

Viper [13/3/2020]

Η επόμενη από τους 8 χαρακτήρες του Valorant είναι η Viper, μια μισθοφόρος που χρησιμοποιεί δηλητήριο για να σκοτώσει τους εχθρούς της.

Η Viper έχει 4 διαφορετικές ικανότητες. Ξεκινώντας με το Snakebite, μπορεί να δημιουργήσει μια λίμνη από οξύ ενώ παράλληλα με το Poison Cloud δημιουργεί ένα δηλητηριώδες σύννεφο για τον απόλυτο συνδυασμό. Το Toxic Screen από την άλλη δημιουργεί μια ευθεία από πομπούς αερίων για να δημιουργήσει ένα τείχος από δηλητήριο, και τέλος το Viper’s Pit, την Ultimate ικανότητά της δηλαδή που δημιουργεί πάλι ένα σύννεφο που καλύπτει μια μεγάλη έκταση εγκλωβίζοντας τους εχθρούς της μέσα σε αυτό.T

Phoenix [6/3/2020]

H Riot Games έδωσε στην δημοσιότητα το πρώτο character teaser trailer για το επερχόμενο Valorant. Ο χαρακτήρας που πρωταγωνιστεί στο trailer είναι ο Phoenix, ένας μισθοφόρος που παίζει με την φωτιά.

Ο Phoenix ελέγχει μπάλες φωτιάς – πέρα από πιστόλια – γνωστές ως Curveballs, ένα flashbang που μπορεί να πετάξει από γωνίες ώστε να τυφλώσει τους εχθρούς του, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να δημιουργήσει ένα τεράστιο τείχος φωτιάς με την ικανότητα Blaze. Υπάρχουν ακόμα 2 ικανότητες που δυστυχώς δεν τις βλέπουμε στο trailer παρακάτω:

Στο VALORANT οι παίκτες συμμετέχουν σε αγώνες 5v5 και στόχος είναι είτε να προστατεύσουν την βάση από την βόμβα των αντιπάλων, είτε να την «φυτέψουν» επιτυχώς. Ο αγώνας αποτελείται από (μέχρι και) 24 γύρους και στο τέλος κάθε γύρου οι παίκτες αποκτούν χρήματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αγοράσουν όπλα και εξοπλισμό.

Σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης, σύντομα θα υπάρξει και μια δοκιμαστική περίοδος για τον τίτλο.

Το VALORANT αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι του 2020.