Η Valve, κυκλοφόρησε το νέο Battle Pass του φετινού International και ανάμεσα στα δωράκια που δίνει το κυριότερο είναι αυτό που ακούει στο όνομα The Underhollow. Το The Underhollow είναι ένα mode α λα «battle royale” που οι παίκτες αντί να κυνηγούν «κοτόπουλα”, κυνηγούν τυράκια! Πιο συγκεκριμένα, το The Underhollow, επιτρέπει σε ομάδες των τριών να μονομαχήσουν στον λαβύρινθο του Roshan για να κερδίσουν ένα ολόκληρο κεφάλι τυρί. Οι αντίπαλοι ήρωες δεν είναι η μόνη απειλή που κρύβει ο λαβύρινθος καθώς υπάρχουν και πολλαπλά τέρατα που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε.

«Tread carefully, and choose your path wisely. Roshan’s labyrinth is home to fearsome beasts, cunning obstacles, and of course, a priceless wheel of cheese. Work together to explore the maze of caves before an enemy team—or worse, Roshan—finds you first.”

Το συγκεκριμένο Battle Pass δεν σταματάει όμως εκεί. Στους κατόχους του, δίνετε η δυνατότητα πρόσβασης στο Cavern Crawl mode. Στο Cavern Crawl θα πρέπει να κερδίσετε match με συγκεκριμένους ήρωες έχοντας ως αμοιβή ορισμένα αποκλειστικά item sets και αρκετά Battle Points, καταλήγοντας στην απόκτηση ενός σπάνιου Jade Baby Roshan.

Το επόμενο mode που γίνετε διαθέσιμο στους κατόχους είναι το Mutation Mode. Σε αυτό το mode καλείστε να παίξετε unranked match τα οποία θα επιβαρύνονται με τυχαία modifiers, άλλες φορές καλά (όπως η δυνατότητα να κάνει κάποιος resurrect τους συμπαίκτες του) και άλλες φορές ακραία (καταστροφικά συμβάντα). Τα modifiers αλλάζουν κάθε μέρα!

Εκτός από τα τρία νέα mode, υπάρχουν και κάποιες νέες λειτουργίες και στο παιχνίδι. Μιας και η Valve είναι η δημιουργός του Counter Strike, φέρνει την δυνατότητα χρήσης spray, στο DotA 2, και φυσικά δεν θα μπορούσε να λειτουργεί διαφορετικά από το αντίστοιχο σύστημα του Counter Strike («Spray and Pray” boiz). Έπειτα έχουμε το Team Challenge, το οποίο αν ολοκληρωθεί επιτυχώς, προσφέρει MMR boost και bonus Battle Points. Επίσης μπορείτε να δίνετε διαφορετική εμφάνιση στα creep των lanes. Στην περίπτωση που νιώσετε αρκετά γενναιόδωροι, έχετε την δυνατότητα να δώσετε ένα «φιλοδώρημα” σε όποιον θεωρείτε πως παίζει καλά ή έκανε κάτι καταλυτικό για την νίκη σε ένα match. Φιλοδώρημα μπορείτε να δώσετε τρία φιλοδωρήματα σε κάθε match και δέκα στο σύνολο ανά εβδομάδα. Κάθε φιλοδώρημα προσφέρει 25 Battle Points, οι οποίοι αυξάνονται όσο μεγαλύτερο level είστε. Τα φιλοδωρήματα δεν αφαιρούν από αυτόν που τα δίνει, τίποτα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην δείξετε πόσο εκτιμάτε τους συμπαίκτες σας.

Μαζί με όλα αυτά, έχουμε μια προσθήκη στο matchmaking την οποία περιμέναμε πως και πως, το Role-Based queue. Μόνο και μόνο για αυτό το «εργαλείο” ίσως θα έπρεπε να σκεφτείτε την αγορά του Battle Pass μιας και οι ρόλοι σε κάθε match είναι ένας από τους λόγους για τα μεγαλύτερα rage.

Τέλος, σας κάνουμε γνωστό πως το φετινό Battle Pass του International, «κουβαλάει” μαζί του όλα αυτά που υπήρχαν στα προηγούμενα Battle Passes όπως το queue trivia, Arcana vote, Compendium, Rylai’s Battle Blessing, ανακύκλωση των Immortals, στοίχημα με Tokens, και πάρα, μα πάρα πολλοί θησαυροί.

Η αρχική τιμή του Battle Pass φτάνει τα 7,95€ και μπορείτε να το βρείτε πηγαίνοντας στην καρτέλα του DotA 2 στην πλατφόρμα του Steam, σε μορφή DLC.