Το Tom Clancy’s The Division 2 κυκλοφορεί από σήμερα για τους κατόχους των Gold και Ultimate εκδόσεων και εμείς είχαμε την ευκαιρία να μπούμε στην ‘μεταποκαλυπτική’ Washington D.C. ώστε να ρίξουμε μια πρώτη ματιά σε όσα έχει να μας προσφέρει το νέο παιχνίδι της σειράς. Έτσι, όσο ετοιμάζεται η κριτική μας, θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις μας από το gameplay, τα γραφικά, μερικά νέα στοιχεία καθώς και την απόδοση του σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Να θυμήσουμε πως σύμφωνα με την Ubisoft, το The Division 2 θα έχει πιο ουσιαστικές μάχες, περιεχόμενο, και όπλα για να επιλέξουμε, με το endgame να έχει μεγαλύτερη υπόσταση σε σχέση με το παρελθόν.

Oι αλλαγές που έχουν γίνει στο παιχνίδι φαίνονται από τα πρώτα μόλις λεπτά. Ξεκινώντας, καλούμαστε να δημιουργήσουμε τον δικό μας χαρακτήρα. Έχουμε πρόσβαση σε ρούχα, αξεσουάρ και χαρακτηριστικά, καθώς και στοιχεία προσώπων και σώματος. Έχουμε πρόσβαση σε δύο τύπους σωμάτων και στυλιστικές επιλογές που θα μας βοηθήσουν να «έρθουμε πιο κοντά» με τον χαρακτήρα μας. Όταν σιγουρευτούμε για την επιλογή μας προχωράμε στην έναρξη του παιχνιδιού με τα σκηνικά να ανοίγονται σε μια εγκαταλελλημένη Ουάσινγκτον μετά το χτύπημα του φονικού ιού. Δεν θα αργήσουμε να φρεσκάρουμε όσα μάθαμε στο πρώτο παιχνίδι αφού ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους πρώτους εχθρούς μας αξιοποιώντας το περιβάλλον και τα όπλα μας για να τους αντιμετωπίσουμε.

Τα όπλα που θα έχουμε στην κατοχή μας φαίνονται πιο σταθερά και δυνατότερα σε σχέση με εκείνα του παρελθόντος. Η ευαισθησία του ποντικιού, η ανάκρουση και η συμπεριφορά των εχθρών μας έχουν βελτιωθεί σε τέτοιο σημείο που κάθε μάχη είναι έντονη και το gunplay πιο διασκεδαστικό. Αυτό θα φανεί περισσότερο και στην πορεία όταν θα συναντήσουμε αφεντικά και πιο ανθεκτικούς εχθρούς, δηλαδή θα δούμε αν κάποιοι από αυτούς παραμένουν ‘σφουγγάρια’ για τις σφαίρες μας ή αν η επιλογή του κατάλληλου όπλου γίνεται καθοριστικός παράγοντας. Σημασία θα έχει και η ασπίδα που φέρει ο χαρακτήρας μας. Μαζί με την μπάρα υγείας αποκτάται η ιδιότητα να φοράμε πανοπλία όπως κάνουν και οι εχθροί μας, η οποία αναπληρώνεται με τα αντίστοιχα consumables.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε σχηματίσει κάποια συγκεκριμένη άποψη για το loot. Βρισκόμαστε στις πρώτες ώρες των δραστηριοτήτων οπότε και τα αντικείμενα που λαμβάνουμε χρησιμοποιούνται κυρίως για την αύξηση της άμυνας και της ζημιάς που κάνουμε, ευελπιστώντας πως στο τέλος θα βρούμε εκείνα τα σετ που θα κάνουν την περιπλάνηση και τις μάχες μια διασκεδαστική δραστηριότητα.

Όσο για τα γραφικά και το περιβάλλον, τα πάντα μοιάζουν διαφορετικά σε σχέση με τα χιονισμένα τοπία του πρώτου τίτλου. Η Ουάσινγκτον μοιάζει με μια πολιτεία που την χτύπησε ο πόλεμος παρά κάποια αρρώστια αλλά α υτό δεν μας αποσυντονίζει από το πραγματικό πρόβλημα που είναι η εγκληματικότητα και η αταξία στις διάφορες γειτονιές της. Τα φυτά γεμίζουν συχνά την οθόνη μας και πνέουν έναν αέρα ελπίδας στο θλιβερό σκηνικό, ενώ διαφορετικά νέα σκηνικά, πάρκα και τοποθεσίες μας εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα με την μοναδικότητα και τα χρώματά τους. Φυσικά, δεν λείπουν σημεία και σκηνικά που ‘επιστρέφουν’ ως ανανεωμένα assets αλλά η συχνότητά τους είναι η κατάλληλη για την περίπτωση.

Αυτό που μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα είναι πως η απόδοση είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν. Στο The Division τα καρέ κυμαίνονταν από 45 έως και 60 σε υψηλές ρυθμίσεις με αυτό να αλλάζει ριζικά σήμερα. Έχοντας τις ρυθμίσεις στο High, με ορισμένες από αυτές στο Medium, το σύστημά μας (Intel Core i5-4690, NVIDIA GTX 1060 3GB και 8GB Ram) τα καρέ παρέμεναν σταθερά στα 60 χωρίς κολλήματα και προβλήματα, ενώ τα γραφικά ήταν καθαρά και υψηλής ποιότητας. Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου παίκτες έρχονται αντιμέτωποι με crashes και απότομο κλείσιμο του παιχνιδιού αλλά ευτυχώς στο σύστημά μας δεν παρατηρήθηκε κάτι τέτοιο.

Και αυτά είναι μόνο η αρχή για το νέο παιχνίδι της Ubisoft. Μέσα στις επόμενες μέρες θα συνεχίσουμε την περιπλάνησή μας στον αφιλόξενο κόσμο της Αμερικής ώστε να δούμε αν αξίζει τα λεφτά και τον χρόνο μας. Η πρώτη εμπειρία μας όμως είναι αρκετά θετική και ελπίζουμε να παραμείνει έτσι μέχρι το τέλος. Το Tom Clancy’s The Division 2 φαίνεται να είναι ένα πιο προσεγμένο παιχνίδι με την Massive Entertainment να αξιοποιεί τα μαθήματα και τις κριτικές που έχει δεχθεί όλα αυτά τα χρόνια.