To The Division 2 απέχει μόνο μερικούς μήνες και ήδη η Ubisoft έχει αρχίσει να δημοσιεύει μερικές πληροφορίες για το περιεχόμενο και τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στην σειρά. Οι πρώτες μεγάλες αλλαγές αφορούν το Dark Zone, την PvPvE περιοχή του παιχνιδιού.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα Dark Zones είναι περιοχές γεμάτες με δυσκολότερους εχθρούς, καλύτερα αντικείμενα και έπαθλα, αλλά και τη δυνατότητα να επιτεθούμε σε άλλους παίκτες για να κλέψουμε αυτά που μάζεψαν και απλά…για πλάκα.

Οι αλλαγές που έρχονται στα Dark Zones είναι οι εξής (μέχρι στιγμής):

Τρία Dark Zones

Ο νέος χάρτης της Washington DC θα περιέχει τρία Dark Zones, με το καθένα να συγκεντρώνει μέχρι 12 παίκτες. Ο κάθε χάρτης θα έχει διαφορετικά στοιχεία, διαφορετικές γειτονιές για να εξερευνήσουμε και περισσότερους εχθρούς για να αντιμετωπίσουμε εμείς και οι φίλοι μας.

Θα χρειαστεί να εξερευνήσουμε καλά κάθε τμήμα μιας και οι εχθροί που θα αντιμετωπίσουμε θα μας απωθήσουν χρησιμοποιώντας όπλα μακρινής βολής ή σώμα-με-σώμα επιθέσεις.

Η εισαγωγή στα Dark Zone και οι κανόνες

Σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι, κάθε ζώνη θα γίνεται διαθέσιμη σταδιακά μέσα από Story Missions που θα πρέπει να ολοκληρώσουμε ρισκάροντας. Μιας και άλλοι παίκτες θα έχουν τις ίδιες αποστολές, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε είδους επίθεση – από απλά NPC μέχρι και τους «φίλους» μας.

Μπαίνοντας σε ένα Dark Zone, όλος ο εξοπλισμός μας θα σταθεροποιηθεί ώστε να αποφεύγονται δυνατότερα DPS builds ή Builds για επιβίωση. Αυτό θα ισχύει και για τα NPC mobs.

Επίσης, το Matchmaking θα χωριστεί σε τμήματα( 1-10, 11-20, 21-30), και θα υπολογίζει το επίπεδο του χαρακτήρα μας και το World Tier μας. Οι Solo παίκτες αναμένεται να μπαίνουν μαζί με άλλους solo παίκτες και όχι ενάντια σε ομάδες.

Occupied Dark Zone

Ανά διαστήματα, τα Dark Zones θα έχουν μια νέα κατάσταση, «Κατειλημμένα» (Occupied). Αυτή η κατάσταση θα επηρεάζει μόνο ένα τμήμα και θα ενεργοποιεί το Friendly Fire, και δεν θα υπάρχει τρόπος να αναγνωρίζουμε τους φιλικούς από τους ‘Rogue’ πράκτορες.

Επιπλέον, τα Builds θα ενεργοποιούνται κανονικά με αποτέλεσμα να αναμένεται το χάος μεταξύ των παικτών.

Όσο για τους Rogues, θα μπορούν να παραβιάσουν τις κλειδαριές των supply crates στα Dark Zones, να χακάρουν SHD terminals για πόρους, και να κλέψουν εξοπλισμό από άλλους παίκτες. Το επίπεδο των Rogues θα χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: Rogue, Disavowed Rogue, και Manhunt.

Theft & Greed δραστηριότητες:

Μαζί με το ανανεωμένο σύστημα των Rogues θα έχουμε και νέες δραστηριότητες που θα το συνοδεύουν. Τα ‘Theft’ και ‘Greed’ προορίζονται κυρίως για εκείνους που θέλουν να ζουν στην παρανομία, αλλά δεν επιθυμούν να σκοτώνουν άλλους πράκτορες.

Αν θέλουμε, μπορούμε να βοηθήσουμε άλλους πράκτορες με μικρές πράξεις. Για παράδειγμα, αν βρούμε loot που έχει πέσει από άλλο παίκτη, τότε μπορούμε να παραμείνουμε στο σημείο για να φυλάξουμε τον εξοπλισμό μέχρι ο παίκτης να επανέλθει στο σημείο – διαφορετικά, μπορούμε να το κλέψουμε.

Αν συμμετέχουμε σε αρκετές ‘Theft & Greed’ δραστηριότητες θα ξεκλειδώνονται στον χάρτη διάφορες τοποθεσίες γνωστές ως ‘Thieves Den’ και θα κατοικούνται από έναν NPC που θα μας ανταμείβει για τα αντικείμενα που κλέψαμε.

Ωστόσο, οι ‘κακές πράξεις’ δεν θα περνάνε απαρατήρητες αφού θα διατηρούμε την κατάσταση του Rogue παραμένοντας στόχος για τους υπόλοιπους παίκτες

Ο νέος τρόπος εξαγωγής:

Ο τρόπος εξαγωγής αντικειμένων ενισχύεται. Μέχρι πρόσφατα, ότι όπλο και αντικείμενο βρίσκαμε μέσα στο Dark Zone της επιλογής μας ήταν μολυσμένο και έπρεπε να εξαγνιστεί. Αυτή την φορά, τα σπανιότερα κομμάτια εξοπλισμού θα χρειάζονται εξαγωγή, με τα υπόλοιπα να προσθέτονται αυτόματα στην τσάντα μας.

Επιπλέον, τα μολυσμένα, σπάνια αντικείμενα, θα φέρουν στατιστικά ανάλογα με την δύναμη του παίκτη που τα εξήγαγε. Δηλαδή, αν κλέψουμε τον εξοπλισμό από παίκτη που έχει μεγαλύτερο επίπεδο δύναμης από εμάς τότε τα αντικείμενα που θα λάβουμε θα είναι εξίσου δυνατότερα.

To Tom Clancy’s The Division 2 κυκλοφορεί στις 15 Μαρτίου για PS4, Xbox One και PC μέσω Uplay και Epic Games Store.