Μια ευχάριστη είδηση έρχεται από τα κεντρικά του Youtube και αφορά ένα αμφιλεγόμενο θέμα, δηλαδή την προβολή βίαιων βιντεοπαιχνιδιών στην πλατφόρμα του Youtube. Σίγουρα πολλοί από εμάς έχουμε δει δημιουργούς να βάζουν φίλτρο πάνω σε σκηνές βίας – όπως κάνει ο Maximillian Dood για το Mortal Kombat 11 – λόγω της περίπτωσης να κοπούν τα έσοδα αυτών των βίντεο μιας και δεν ανταποκρίνονται στους κανόνες που έχει θέσει η εταιρεία.  

Από σήμερα λοιπόν, η βία στα βιντεοπαιχνίδια θα αντιμετωπίζεται με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα τεχνητά μέσα διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρχει λιγότεροι περιορισμοί στην προβολή βίας στα παιχνίδια, με τα μελλοντικά βίντεο να χρειάζονται έγκριση και όχι απαραίτητα να γίνονται ακατάλληλα.

Η Google βέβαια θα συνεχίσει να προστατεύει τους θεατές της από βίντεο με πραγματικές σκηνές βίας.

“Γνωρίζουμε πως υπάρχει διαφορά μεταξύ της βίας στον πραγματικό κόσμο με τεχνητές ή προσομιωμένες σκηνές – όπως αυτές που βλέπουμε σε ταινίες, σειρές ή βιντεοπαιχνίδια. Έτσι, θέλουμε να διασφαλίσουμε πως εξασκούμε την πολιτική μας σωστά.  an announcement of the changes

Η εταιρεία δηλώνει πως θα εξακολουθεί να ‘σημαδεύει’ ως ακατάλληλα βίντεο που επικεντρώνουν στην βία των παιχνιδιών (όπως collections και showcases). Επιπλέον, οι αλλαγές δεν επηρεάζουν τις οδηγίες για τις διαφημίσεις, οπότε ορισμένα βίντεο ίσως να εξακολουθούν να μην έχουν έσοδα από διαφημίσεις. 

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του Google Stadia. Μπορεί να φαντάζει ένα τυχαίο γεγονός αλλά ‘μυρίζομαι’ πως το YouTube προσπαθεί να γίνει λιγότερο αυστηρό για να μπορεί να προωθήσει την υπηρεσία του με παιχνίδια που περιέχουν σκηνές βίας. Το μόνο που μένει να κάνουμε είναι υπομονή ώστε να δούμε κατά πόσο επηρεάζει θετικά η αλλαγή τους αγαπημένους μας δημιουργούς