Το Warhammer 40,000: Gladius – Relics of War διατίθεται δωρεάν

Στα πλαίσια των εορτασμών για το σύμπαν του Warhammer, και μετά την εκδήλωση Warhammer Skulls, η Slitherine διαθέτει εντελώς δωρεάν το Warhammer 40,000: Gladius – Relics of War στο Steam και Epic Games Store για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Το Warhammer 40,000: Gladius – Relics of War είναι ένα 4X Strategy παιχνίδι, το οποίο κυκλοφόρησε από την Slitherine και αναπτύχθηκε από την Proxy Studios. Το παιχνίδι αντλεί την έμπνευσή του από το δημοφιλές σύμπαν του Warhammer 40,000, ένα σκοτεινό και φουτουριστικό κόσμο γεμάτο με πολεμικές συγκρούσεις και αρχαία μυστικά. Οι παίκτες καλούνται να επιλέξουν μία από τις τέσσερις διαθέσιμες παρατάξεις (Astra Militarum, Space Marines, Orks, Necrons) και να αγωνιστούν για την κυριαρχία στον πλανήτη Gladius Prime.

Ως παιχνίδι στρατηγικής, το Gladius – Relics of War βασίζεται σε τέσσερις βασικές δραστηριότητες: εξερεύνηση, επέκταση, εκμετάλλευση και εξόντωση (explore, expand, exploit, exterminate). Οι παίκτες πρέπει να εξερευνήσουν τον πλανήτη, να ιδρύσουν πόλεις, να συλλέξουν πόρους, να αναπτύξουν την τεχνολογία τους και να πολεμήσουν εχθρικές παρατάξεις. Το gameplay του παιχνιδιού συνδυάζει στρατηγική σκέψη και τακτικές μάχες σε έναν πλούσιο και επικίνδυνο κόσμο, γεμάτο προκλήσεις και απειλές.

Κάθε παράταξη στο παιχνίδι έχει τις δικές της ξεχωριστές μονάδες, ικανότητες και στρατηγικές. Για παράδειγμα, οι Space Marines διαθέτουν ισχυρές και καλά εξοπλισμένες μονάδες, ενώ οι Orks επικεντρώνονται στην μαζική επίθεση και τον όγκο των μονάδων τους. Αυτή η ποικιλία στις παρατάξεις προσφέρει μια ευρεία γκάμα στρατηγικών επιλογών και δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να επιλέξουν τον τρόπο παιχνιδιού που τους ταιριάζει καλύτερα.

Εκτός από το single-player mode, το Gladius – Relics of War προσφέρει και multiplayer mode, όπου οι παίκτες μπορούν να ανταγωνιστούν ή να συνεργαστούν με άλλους παίκτες online.

Έτσι, η δωρεάν παροχή του παιχνιδιού αποτελεί μια καλή ευκαιρία να ρίξετε μια ματιά στο σύμπαν του Warhammer 40K, ειδικά αν είστε λάτρεις των παιχνιδιών στρατηγικής. Για να το κατεβάσετε, μπορείτε να επισκεφθείτε τα αντίστοιχα ψηφιακά καταστήματα του Steam (εδώ) και Epic Games Store (εδώ).