Το Twitch γίνεται…ελαστικό στους κανόνες του

Είναι γνωστό πως το Twitch ήταν αρκετά αυστηρό σχετικά με το γυμνό και τα σεξουαλικά θέματα, πόσο μάλλον με αμφιέσεις και σχετικά θέματα. Ωστόσο, με τα νέα guidelines του σεξουαλικού περιεχομένου στοχεύει σε μια πιο επιεική στάση μετά από μια σειρά από viral και προκλητικά streams που αμφισβήτησαν τις υπάρχουσες πολιτικές της.

Σύμφωνα με το Blog Post στην σελίδα του, το Twitch περιλαμβάνουν δικαιώματα για περιεχόμενο που προηγουμένως απαγορευόταν, με έμφαση στις καλλιτεχνικές απεικονίσεις γυμνού. Περιλαμβάνει περιεχόμενο που τονίζει σκόπιμα στήθη, γλουτούς ή περιοχές της λεκάνης, ακόμη και όταν είναι πλήρως ντυμένα, μαζί με πλήρως εκτεθειμένα γυναικεία στήθη ή/και γεννητικά όργανα ή γλουτούς, ανεξαρτήτως φύλου, όταν απεικονίζονται με σχέδια, κινούμενα σχέδια ή γλυπτά.

Η πλατφόρμα θα επιτρέπει πλέον τη γραφή πάνω σε σώματα, σε γυναικεία στήθη και/ή γλουτούς, ανεξαρτήτως φύλου, ευθυγραμμίζοντας αυτόν τον κανόνα με την υπάρχουσα Πολιτική ενδυμασίας του Twitch. Επιπλέον, επιτρέπονται ροές με ερωτικούς χορούς που περιλαμβάνουν χειρονομίες γδυσίματος ή απογύμνωση με τον τρόπο του strip tease, εφόσον υπάρχει η κατάλληλη σήμανση. Οι δημοφιλείς χοροί όπως το twerking, το grinding και το pole dancing μπορούν να εκτελεστούν χωρίς ετικέτα. Παρά αυτές τις χαλαρώσεις, η ροή πορνογραφικών παιχνιδιών παραμένει απαγορευμένη, ενώ παιχνίδια όπως το Cyberpunk 2077 και το Baldur’s Gate 3, όπου το γυμνό δεν είναι η κύρια εστίαση, εξακολουθούν να είναι αποδεκτά.

Αυτές οι αλλαγές έρχονται ελάχιστο καιρό μετά μια άνοδο στις αναφορές ημίγυμνων ατόμων που οδήγησαν σε bans για ορισμένους streamers. Ενώ τα νέα guidelines προσφέρουν ευελιξία, εξακολουθούν να παλεύουν με την διάκριση μεταξύ σαφούς και καλόγουστου γυμνού, προσπαθώντας να επιτύχουν μια ισορροπία που να επιτρέπει την καλλιτεχνική έκφραση χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις με τους διαφημιστές και το κοινό. Παρόλα αυτά, η διαρκής πρόκληση των ορίων στην πλατφόρμα μπορεί να συνεχίσει να δημιουργεί δυσκολίες για το Twitch και τους streamers του.