Η Starbreeze και η OtherSide Entertainment συμφώνησαν στην πώληση των δικαιωμάτων του System Shock 3 πίσω στην ομάδα ανάπτυξης. Η είδηση έρχεται λίγο καιρό μετά τα γεγονότα στο εσωτερικό της Starbreeze που θέλουν την εταιρεία να οδεύει προς κλείσιμο λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Η Starbreeze είχε αγοράσει τα δικαιώματα του τίτλου κατά την διάρκεια του 2017 και από τότε βοηθήσουμε οικονομικά στην ανάπτυξη. Η OtherSide Entertainment από την άλλη, θα αφιερώσει όλους τους πόρους της στην ανάπτυξη του System Shock 3.

Ο Mikael Nermark, CEO της Starbreeze δήλωσε:

Πιστεύω πως αυτή είναι η καλύτερη λύση για όλους μας, παρόλο που είναι στενάχωρο ότι δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε την ανάπτυξη μαζί με την OtherSide. Το System Shock 3 είναι ένας φανταστικός τίτλος ανεπτυγμένος σε συνεργασία με τον θρυλικό Warren Spector και ανυπομονώ να δω το παιχνίδι να κυκλοφορεί.

Το 2018 ήταν μια αρκετά δύσκολη χρονιά για την Starbreeze η οποία κατέθεσε αίτημα αναπροσαρμογής της εταιρείας για να αποφύγει την χρεοκοπία, με τον πρώην CEO της Bo Andersson να αποχωρεί. Αυτό, μαζί με τις κακές πωλήσεις του The Walking Dead της Overkill και την έρευνα κατά της Starbreeze Sweden έφεραν την εταρεία «στα γόνατα».

Παρόλα αυτά, η Starbreeze θα συνεχίσει να δουλευει πάνω στα επερχόμενα Psychonauts 2 και Ten Crowns.