Το studio του Tales of Kenzera: Zau δέχθηκε κύμα απολύσεων

Ένα ακόμα κύμα απολύσεων ξέσπασε μέσα στο 2024 με το studio του Tales of Kenzera: Zau, Surgent Studios να διώχνει αρκετά μέλη της ομάδας ανάπτυξής του.

Όπως παρατήρησε το Game Developer, πολλοί πρώην υπάλληλοι του στούντιο αναζητούν τώρα εργασία. Ο σχεδιαστής επιπέδων Peter Brisbourne ανέφερε στο LinkedIn ότι το κεφάλαιο του στην εταιρεία κλείνει στο τέλος του μήνα, ενώ ο τεχνικός καλλιτέχνης Jordan Smee και ο παραγωγός Raysura εξέφρασαν παρόμοια συναισθήματα στα κοινωνικά μέσα. Επιπλέον, ο παραγωγός παιχνιδιών Phillip Smy χαρακτήρισε τον εαυτό του ως “ακόμη ένα θύμα της ασταθούς βιομηχανίας ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών“.

Αυτές οι απολύσεις έρχονται σε λιγότερο από τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία του πρώτου παιχνιδιού του στούντιο, Tales of Kenzera: Zau, που έλαβε αρκετές θετικές κριτικές.

Η είδηση αυτή είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά από κλεισίματα στούντιο και απολύσεις τους τελευταίους μήνες. Μέχρι το τέλος Μαΐου 2024, πάνω από 10.000 άτομα είχαν απολυθεί από τις δουλειές τους στη βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών όπως οι Avalanche, Microsoft, Sony και Square Enix.