Με όλο και περισσότερες εταιρείες να προσπαθούν να βρουν την θέση τους στην βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, λογικό είναι να βλέπουμε την Google να προσπαθεί με τον τρόπο της να ξεχωρίσει. Για αυτό, όταν ανακοίνωσε το Stadia πολλοί από εμάς νομίζαμε πως πρόκειται για μια νέα κονσόλα…αλλά τελικά ήταν μια συνδρομητική υπηρεσία Cloud.

Η επίσημη κυκλοφορία της υπηρεσίας αργεί ακόμα και όπως είναι φυσικό υπάρχουν και αρκετά αναπάντητα ερωτήματα όπως ποια θα είναι η ποιότητά της σε χαμηλές συνδέσεις ιντερνετ, πως θα υποστηρίζονται οι τίτλοι, και ποιες μπορεί να είναι οι τιμολογιακές πολιτικές. Έτσι, ο John Justice, επικεφαλής του Stadia, σε συνέντευξή του στο StadiaCast επισήμανε πως θα υπάρχουν δοκιμαστικές επιλογές και εκδόσεις για την υπηρεσία και τα παιχνίδια ξεχωριστά.

Θα έχουμε δοκιμαστικές εκδόσεις. Δεν πρόκειται να κάνουμε δοκιμές άμεσα όμως – θα χρειαστούν μερικοί μήνες μέχρι να τις λανσάρουμε. Θα προσθέτουμε trials, απλά εργαζόμαστε για να καταλάβουμε πότε θα είναι η σωστή στιγμή να τα δημοσιεύσουμε, και πώς ακριβώς θα τα ρυθμίσουμε, και μπορείτε να φανταστείτε πόσα πράγματα ετοιμάζονται παράλληλα για την κυκλοφορία. Έτσι, υπάρχουν πρώτα τα χαρακτηριστικά της κυκλοφορίας και έπειτα υπάρχει το τι θέλουμε να κάνουμε στη συνέχεια, έπειτα, μετά, και έτσι τα trials είναι κάτι που βρίσκεται ψηλά στη λίστα.»

Ενώ για τις ποικιλίες και τα είδη των Trials πρόσθεσε:

Αν κοιτάξετε το σχέδιό μας θα δείτε πως προσπαθούμε να επιτρέψουμε σε σους περισσότερους ανθρώπους γίνεται να δοκιμάσουν την υπηρεσία, ώστε να ανακαλύψουν νέα χαρακτηριστικά, νέα παιχνίδια και άλλα στοιχεία που δεν θα έχετε ακόμα ανακαλύψει. Και στη συνέχεια, άτομα που δεν τα έχουν ακόμα δοκιμάσει, να μπορούν να το κάνουν όσο πιο εύκολα γίνεται.

Παρόλα αυτά, ακόμα και αν μπορούμε να δοκιμάσουμε τις όποιες υπηρεσίες, δεν γνωρίζουμε τι θα γίνεται με τους τίτλους που θα συμμετέχουν όπως το Fortnite. Για παράδειγμα, μιας και είναι Free-to-play παιχνίδι θα χρειάζεται να έχουμε το Stadia Pro Subscription ή θα μπορούμε να παίξουμε δωρεάν όπως στο Nintendo Switch. Από την άλλη, η Ελλάδα δεν έχει και τις γρηγορότερες συνδέσεις ίντερνετ οπότε η ποιότητα της υπηρεσίας δεν θα είναι και η καλύτερη.

Να θυμίσουμε πως το Stadia Pro θα κοστίζει 10€ ανά μήνα και θα υποστηρίζει αναλύσεις μέχρι 4K στα 60FPS, 5.1 Audio, και μια ποικιλία δωρεά τίτλων. Η δωρεάν επιλογή του Stadia Base, θα περιορίζεται στα 1080p με Stereo Sound, και θα περιλαμβάνει δωρεάν παιχνίδια αλλά και άλλα με την πλήρη τιμή τους.