Όπως είναι λογικό δεν θα μπορούσε να λείπει το Alt-Tab από τα δρώμενα της μεγάλης έκθεσης της Nvidia, Game 24. Τα νέα είναι πολλά και για εσάς που δεν είχατε την δυνατότητα να το παρακολουθήσετε ζωντανά θα προσπαθήσουμε σε πραγματικό χρόνο να σας ενημερώνουμε με νέα άρθρα για τα νέα της έκθεσης.

Η Nvidia όπως είναι φυσικό με το που ξεκίνησαν οι παρουσιάσεις ξεκίνησε με την παρουσίαση του νέου Chipset που έρχεται σε λίγες μέρες στα PC μας με όνομα Maxwell. Οι συγκρίσεις που θα δείτε στο συγκεκριμένο άρθρο άλλα και στα επόμενα βασίζονται στις διαφορές μεταξύ του 680 Kepler GPU και του ανερχόμενου Flagship του Maxwell, την 980.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με την νέα αρχιτεκτονική του Maxwell ονομαζόμενη «Maxwell sm architecture» η οποία σε σύγκριση με το kepler chipset θα προσφέρει 2x την απόδοση για κάθε Watt σε σχέση με το Kepler.

Ουσιαστικά το Maxwell έχει ένα 2x performance per watt advantage  σε σχέση με την Kepler αρχιτεκτονική κάτι που θα βοηθήσει ιδιαίτερα όχι μόνο στην μικρότερη κατανάλωση άλλα και στο πολύ πιο efficient overclocking. Πέρα από την αρχιτεκτονική το Maxwell θα ενσωματώσει μια νέα τεχνολογία συμπίεσης που θα βοηθήσει στο πρόβλημα του memory bandwidth του GPU. Η τεχνολογία ονομάζεται Third generation delta color compression, μια τεχνολογία που συμπιέζει έξυπνα τα χρώματα των frames με αποτέλεσμα την μείωση της κίνησης στον δίαυλο κατά 30%. Στα χαρτιά το Maxwell φαίνεται γεμάτο υποσχέσεις, μένει να δούμε τα κανονικά benchmarks και να ονειρευτούμε ότι θα πιάσουμε ένα τέτοιο GPU στα χέρια μας.

Επίσης αποκαλύφτηκαν επιτέλους τα 2 πρώτα high end κομμάτια της οικογένειας με όλα τους τα βασικά χαρακτηριστικά και τις τιμές τους. 550$ για την 980 και 330$ για την 970, τρομερές προσφορές και αν ακολουθήσει και το ανάλογο performance δεν ξέρω πως μπορώ να σταματήσω τον εαυτό μου από το να αποκτήσω μια.